18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΥΣΚΕΨΗ ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 17 Ιουλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ. του Δήμου Σαρωνικού, μετά από πρόσκληση του νέου Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου και με τη συμμετοχή των μελών του ψηφοδελτίου της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ» για την Π.Ε. Ανατολικής Αττικής (εκλεγμένων και μη) καθώς και των υποψηφίων δημάρχων που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ανατολική Αττική.

Στην ομιλία του κατά την έναρξη της σύσκεψης ο κ. Φιλίππου αφού ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της εκλογής της Ρένας Δούρου και της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» στην Περιφέρεια Αττικής, τη μεγαλύτερη περιφέρεια της Ελλάδας, καθώς εκτός από τα πολιτικά μηνύματα και όσα σηματοδοτεί για την αλλαγή στη χώρα, έχει μια επιπλέον βαρύτητα. Έμαθαν ουσιαστικά οι πολίτες της Αττικής τι είναι η Περιφέρεια, ποιες αρμοδιότητες έχει και ότι πρέπει να αναβαθμιστεί ο θεσμός σαν δεύτερος βαθμός διοίκησης της χώρας.

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της δράσης και παρουσίας της νέας περιφερειακής διοίκησης στον ενάμιση μήνα που έχει μεσολαβήσει από τις εκλογές της 25ης Μαΐου, ο εκλεγμένος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής μίλησε για τις σημαντικές παρεμβάσεις και δράσεις που έχουν γίνει σε πολλά ζητήματα και ανέφερε χαρακτηριστικά τις συναντήσεις που είχε με τους 66 δημάρχους της Αττικής, την ενημερωτική εκδήλωση στο Γραμματικό για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τις επαφές με αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες για θέματα όπως η μεταφορά των μαθητών, η επέκταση του Προαστιακού στο Λαύριο, η αποχέτευση ακαθάρτων, τη συμμετοχή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας, αλλά και τις συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών συνεταιρισμών για να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την παρέμβαση στο μείζον θέμα της μόλυνσης του Ασωπού.

Παράλληλα, κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες στον Α’ Βαθμό Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με την Περιφέρεια για την καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων και για την υλοποίηση του προγράμματος της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΖΩΗΣ» καθώς χωρίς συνεργασία θα είναι δύσκολο να βρεθούν λύσεις και να γίνουν πραγματικότητα οι δεσμεύσεις της νέας Περιφερειακής Αρχής.

Κλείνοντας, ο κ. Φιλίππου εντόπισε τα βασικότερα από τα θέματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Αττικής και χρήζουν άμεσης παρέμβασης από την πρώτη κιόλας μέρα ανάληψης των καθηκόντων από τη νέα διοίκηση στα ακόλουθα: αποχετευτικό, διαχείριση απορριμμάτων, μεταφορά μαθητών, Ρυθμιστικό Σχέδιο, υγεία, συγκοινωνία, εκποίηση παραλιών και δημόσιας περιουσίας και κοινωνικά ζητήματα όπως η ανεργία, η φτώχεια κ.α.

Αμέσως μετά ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους περιφερειακούς συμβούλους και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που στηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, οι οποίες στο σύνολό τους συνέκλιναν στην ανάγκη ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ Α’ και Β΄ βαθμού της Αυτοδιοίκησης και στην ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών για την βέλτιστη δυνατή αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής. 

Επιπλέον, ανέλαβαν από κοινού την ευθύνη για την ενημέρωση και την πλατιά συσπείρωση της κοινωνίας για τη διάσωση των παραλιών και κατά του ξεπουλήματος αυτών, σύμφωνα και με την πρωτοβουλία που ανέλαβε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και άλλοι πολιτικοί φορείς της χώρας.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν από την περιφερειακή παράταξη «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ» οι Σπύρος Πάντζας, Στέλιος Κοροβέσης, Νάσος Αναγνωστόπουλος, Γιάννα Τσούπρα, Θόδωρος Γκοτσόπουλος, Βασίλης Ζήσης, Άγγελος Γκόγκογλου, Αντώνης Γούλιαρης, Αντώνης Μώρογλου και Παναγιώτης Σιδέρης, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ανατολικής Αττικής Αλέξανδρος Καποδίστριας (Παιανία), Φώτης Δεληβοριάς (Μαραθώνας), Θάλεια Μπέη (Μαρκόπουλο), Θάνος Ματόπουλος (Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη), Παναγιώτης Χασιώτης (Ωρωπός), Αθηνά Κιούση (Κορωπί), Λία Ντελάκη (Σπάτα – Αρτέμιδα), Απόστολος Βολιώτης (Παλλήνη), Αμαλία Τόκα (Ραφήνα) και Αγγελική Ράπτη (Σαρωνικός).

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΣετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα