20.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

Εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση (25/5) του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η σύναψη και οι όροι προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Αχαρνών για το έργο «Έργα Αναβάθμισης Παιδικών Χαρών Δήμου Αχαρνών» προϋπολογισμού 632.000,00ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου.

Το συγκεκριμένο έργο είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής έτους 2017 και χρηματοδοτείται από τους ίδιους πόρους της Περιφέρειας. Οι κυριότερες εργασίες που θα εκτελεστούν σύμφωνα με την τεχνική έκθεση της μελέτης  που έχει συνταχθεί, είναι: εκσκαφές, τοποθέτηση πρόχυτων κρασπέδων από σκυρόδεμα, δημιουργία διαδρόμων κυκλοφορίας από σταμπωτό σκυρόδεμα όπου απαιτείται, δημιουργία υποδομών για εγκατάσταση δαπέδων ασφαλείας και οργάνων παιδικών χαρών, εγκατάσταση αρδευτικού δικτύου και υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων και φύτευση καλλωπιστικών δένδρων και θάμνων. Με τη διαμόρφωση αυτή, επιτυγχάνεται η ουσιαστική αναβάθμιση των χώρων αυτών του δήμου ώστε αυτοί να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους κατοίκους.

Το έργο θα εκτελεστεί σε επτά (7) παιδικές χαρές του Δήμου Αχαρνών και ειδικότερα στις: Παιδική Χαρά Λεωφόρου Δημοκρατίας & Ι. Κονδυλάκη, Παιδική Χαρά Καλλιά (Αγαμέμνονος & Σπετσών, πλατεία Καλλιά), Παιδική Χαρά Αγίου Πέτρου (Αγίου Πέτρου & Ιωλκού), Παιδική Χαρά Βαρυμπόμπης (πλατεία Βαρυμπόμπης), Παιδική Χαρά Θρακομακεδόνων (πλατεία Θρακομακεδόνων), Παιδική Χαρά Ποσειδώνος (Λυκότρυπα) και Παιδική Χαρά Δημητρίου Δαμάσκου & Βίκτωρος Ουγκώ.

Στόχος είναι οι παιδικές χαρές να αποτελούν ασφαλείς χώρους αναψυχής και συνάντησης των παιδιών και ταυτόχρονα το κατάλληλο περιβάλλον για τη σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα