19.1 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑΝΟΥΣΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΝΟΥΣΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΚΟΕ ΓΙΑ ΤΑ ΛΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Κατά γενική ομολογία η χθεσινή εσπερίδα στο Ledra Athens που διοργάνωσε το ΠΑΚΟΕ για τα λύματα της Αν. Αττικής και τη σύνδεση με Ψυττάλεια, χαρακτηρίζεται ανούσια, καθώς δεν έδωσε κάτι νέο παρά ανακύκλωσε τις χιλιοειπωμένες θέσεις ένθεν κακείθεν, με τη θέση του ΠΑΚΟΕ (από την εισήγηση του προέδρου του) να είναι σαφώς αρνητική για την Ψυττάλεια, ενώ δεν παραβρέθηκαν όλοι οι ομιλητές, κυρίως αυτοί του Πειραιά.

Υπέρ της λύσης Ψυττάλειας με τεκμηρίωση τοποθετήθηκε στην ομιλία του ο δημοτικός σύμβουλος Σπάτων-Αρτέμιδας γιατρός το επάγγελμα κ. Γιαννάτος.  

Ο κ. Γιαννάτος  παρενέβη και κατά την ομιλία του επόμενου ομιλητή (Λογοθέτη) με εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα και να επικρατήσει κομφούζιο με φωνές και αντεγκλήσεις. 

Ο πρώην δήμαρχος Νίκαιας Στ. Λογοθέτης (χημικός μηχανικός) ανέφερε πως η Ψυττάλεια δεν χωράει άλλα λύματα και ήδη δουλεύει πάνω από το όριο της και μίλησε για υπόγειους βιολογικούς και άλλα. Ο συνήγορος του δημότη και της επιχείρησης Σπάτων-Αρτέμιδας κ. Ποθουλάκης του αντέτεινε πως αυτά δεν χρηματοδοτούνται.

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Πιστικίδης, επανέλαβε αυτά που είχε πει και στην εισήγησή του στο Δ.Σ. του δήμου του με μοναδικό θέμα την αποχέτευση, δηλαδή το ιστορικό των πολυετών προσπαθειών των εκάστοτε πρώην δημοτικών αρχών να λύσουν το πρόβλημα με μελέτες που έγιναν, αλλά προσέκρουαν πάντα σε τοίχο.

Η νομική σύμβουλος του ΠΑΚΟΕ κα Χαβέλα ανάφερε νεότερη απόφαση του ΣτΕ που κρίνει θετικά τη λύση Πλατύ Χωράφι και πως δεν υπάρχουν περιβαλλοντικοί περιορισμοί.

Θέση την οποία απέκρουσε ο κ. Ποθουλάκης, με εξαιρετική τεκμηρίωση υπέρ της λύσης Ψυττάλεια, ενώ παρόμοια τοποθέτηση έγινε απ’ τον  Ξενοφώντα Σταυρόπουλο γεωλόγο – μελετητή από το Πικέρμι.

Στην κατεύθυνση Πλατύ Χωράφι κινήθηκαν και οι παρεμβάσεις του συνεργάτη του υπουργού κ. Σπίρτζη, Βασίλη Λύκου, που σε ορισμένα ζητήματα της περιοχής πιάστηκε αδιάβαστος π.χ. τις εκτός σχεδίου πόλης περιοχές κυρίως στην Αρτέμιδα και τη Ραφήνα που εκ των πραγμάτων παραμένουν εκτός σύνδεσης και ακόμα ενός ειδικού συμβούλου του υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, παρεμβάσεις έκανε και η δημοτική σύμβουλος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Αμαλία Τόκα, περιορισμένης έκτασης όμως, επικεντρωμένες κυρίως στην επισήμανση λαθών των ομιλητών ή συμπληρώσεων.

Με λίγα λόγια ανακυκλώθηκαν τα ίδια πράγματα, όσα ανακυκλώνονται σε κάθε συζήτηση για το αποχετευτικό.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα