31.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑΝΤΙΚΟΥΝΟΥΠΙΚΟΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΙΝΙΑ

ΑΝΤΙΚΟΥΝΟΥΠΙΚΟΣ ΑΕΡΟΨΕΚΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΧΙΝΙΑ

Η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής συνεχίζει την υλοποίηση του Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών για το έτος 2016 με συνεχείς εφαρμογές σε όλες τους δήμους.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής 20 Μαΐου, η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου & Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Π.Ε.Α.Α., ως υπεύθυνη εφαρμογής του παραπάνω προγράμματος, σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρία εκτέλεσης του έργου, κατόπιν αξιολόγησης των ευρημάτων των δειγματοληψιών προνυμφών κουνουπιών στον υδροβιότοπο Σχινιά, διενήργησε τη 2η εφαρμογή ψεκασμών (προνυμφοκτονία) από αέρος στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Σχινιά (Δήμος Μαραθώνα) με χρήση σκευάσματος με δραστική ουσία το Bacillus thuringiensis (Bti), εγκεκριμένο από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις Οικολογικά προστατευόμενες περιοχές. Παρών στη διαδικασία του αεροψεκασμού ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί το αμέσως επόμενο διάστημα με τις υπόλοιπες εφαρμογές που προβλέπονται από τον διεθνή διαγωνισμό που πρόσφατα ολοκληρώθηκε (δέκα περιαστικά της Ανατολικής Αττικής, εννέα στις οικολογικά προστατευόμενες περιοχές – φυσικά συστήματα και έξι αεροεφαρμογές στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά).

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα