13.1 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΕΤΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑ-ΠΙΚΕΡΜΙ

Τελικά αποσύρεται ή όχι η ομάδα ΔΙΑΣ απ’ το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου; Ενώ είχαμε ησυχάσει μετά τη διαβεβαίωση του δημάρχου Ρ-Π κ. Πιστικίδη ότι δεν αποσύρεται η ομάδα ΔΙΑΣ απ’ το δήμο, η σημερινή λήψη της ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Παύλου Χαϊκάλη κατοίκου του δήμου, με το επίμαχο θέμα να αποκτά επί πλέον στοιχεία, μπερδεύει την υπόθεση.

Να θεωρήσουμε ως ετεροχρονισμένη, αλλά σημαντική οπωσδήποτε, την παρέμβαση του βουλευτή που επιπροσθέτως αναφέρει και τον όμορο δήμο Μαραθώνα, αν όντως η ομάδα ΔΙΑΣ έχει μεταφερθεί στην Παλλήνη; Ελπίζουμε σύντομα να απαντηθεί το ερώτημα ώστε να μπορούν να κοιμούνται ξανά ήσυχοι οι κάτοικοι της περιοχής.  

Ακολουθεί η ερώτηση Χαϊκάλη:  

Κύριε Υπουργέ,

Οι Δήμοι Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνος αποτελούν αδιαμφισβήτητα, σύμφωνα με όλα τα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, δύο από τις περιοχές με τα περισσότερα κρούσματα εγκληματικότητας στην ευρύτερη Περιφέρεια Αττικής. Οι Ομάδες ΔΙΑΣ, λόγω της εξαιρετικά υψηλής επιχειρησιακής τους δεινότητας και ταχύτητας αντίδρασης, αποτελούσαν μέχρι σήμερα ένα σημείο αναφοράς όλων των πολιτών της περιοχής για την ακούραστη συμβολή τους στην τήρηση της έννομης τάξης με τρόπο αποτρεπτικό για κάθε επίδοξο παράνομο, έπαιξαν δε καθοριστικό ρόλο στη μεγάλη μείωση των κρουσμάτων παρανομίας αμέσως με την εμφάνισή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Μέλους Εθνικού Συμβουλίου και Τομεάρχη Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ανατολικής Αττικής, κατοίκου Ραφήνας, Καραγεωργίου Δημήτρη διαπιστώθηκε πως από την Τρίτη 03 Μαρτίου δόθηκε περιέργως εντολή στην Ομάδα 225 με περιοχή ευθύνης το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και στην Ομάδα 223 με περιοχή ευθύνης τη Νέα Μάκρη στο δήμο Μαραθώνος να εγκαταλείψουν την περιοχή και να εδράζονται πλέον ως Ομάδα 203 στο δήμο Παλλήνης. Την πρώτη μόλις νύχτα (04/03) χωρίς τις περιπολίες τους σημειώθηκαν τρία συμβάντα στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου κι άλλα τρία στο δήμο Μαραθώνος, περιπτώσεις για τις οποίες (με σαφέστατη επιβράδυνση επιτόπιας παρουσίας) μετακινήθηκαν τα νυχτερινά περίπολα της Παλλήνης.

Η δυσφορία όλων των κατοίκων πρέπει να θεωρείται ήδη δεδομένη, καθώς το θέμα αγγίζει όλους τους και κανείς δεν είναι δεκτικός σε οποιαδήποτε μείωση των “μέτρων ασφαλείας” σε μια ήδη εγκληματικά βεβαρυμμένη περιοχή. Ας μην ξεχνάμε πως η σημαντικότερη προσφορά των ανδρών της ΔΙΑΣ σε όλη την ακτίνα δράσης τους είναι η αποτροπή των εκτός νόμου-παραβατικών συμπεριφορών, σκοπός που επιτελούν ιδιαίτερα επιτυχημένα με ευρεία αναγνώριση της προσφοράς τους από όλους τους πολίτες.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:

1)    Έχετε ενημερωθεί για οποιεσδήποτε αλλαγές στο επιχειρησιακό πλάνο της Ομάδας ΔΙΑΣ κι αν ναι, με ποιο αιτιολογικό αυτές πραγματοποιήθηκαν;

2)    Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να επανέλθει άμεσα η Ομάδα ΔΙΑΣ στους δύο αυτούς δήμους ώστε να επιστρέψει η ασφάλεια και η ηρεμία στους δημότες;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΧΑΪΚΑΛΗΣ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα