21.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΙΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΙΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δίνει συνεχώς εξετάσεις, πασχίζοντας να αποδείξει την ικανότητά της στη διαχείριση-διοίκηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας. Με συνεχείς αναφορές σε εγκωμιαστικά προς το πρόσωπό της δημοσιεύματα του ντόπιου και ξένου τύπου, το γραφείο τύπου της περιφέρειας, υπογραμμίζει συνέχεια τα θετικά αποτελέσματα των ενεργειών της και την απήχηση που έχουν έξωθεν Ελλάδος.

Αν αναλογισθούμε ότι η κ. Δούρου, επί πέντε χρόνια θα ασκεί τα καθήκοντά της, εν αντιθέσει με τον κ. Τσίπρα που ο χρόνος άσκησης της εξουσίας, εάν και εφ’ όσο εκλεγεί, είναι απροσδιόριστος, ευλόγως καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ενώ το μέλλον είναι αβέβαιο για τον Αλέξη, το μέλλον της Ρένας αναμένεται λαμπρό, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Με αυτές τις σκέψεις, δεν εκπλήσσεται ουδείς, με το σημερινό δελτίο τύπου όπου η κ. Δούρου, επαίρεται και καλά κάνει, ότι: «Η περιφέρεια Αττικής διοργανώνει καλυτέρα, εγκυροτέρα και φθηνότερα τις βουλευτικές εκλογές». Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του δελτίου τύπου της περιφέρειας Αττικής:

“Η Περιφέρεια Αττικής είναι, σύμφωνα με το άρθρο 132 του προεδρικού διατάγματος 26/2012, αρμόδια για την «προπαρασκευή και τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών σε όλους τους δήμους του Νομού Αττικής». Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειακή Αρχή, δρώντας υπεύθυνα, εγκαίρως ξεκίνησε τον προγραμματισμό της εν λόγω διαδικασίας, προχωρώντας σε σειρά ενεργειών:

  • Εξασφάλισε, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Γεωργουλέα, ανθρώπινες συνθήκες για την εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων προκειμένου να παραδώσουν το Πρακτικό Νο 2 για την Περιφερειάρχη. Έτσι για πρώτη φορά διατέθηκαν τρεις θερμαινόμενες αίθουσες, με ειδική διαμόρφωση στην είσοδο για την περίπτωση βροχόπτωσης, για τις Περιφερειακές Ενότητες Α’, Β’ Αθηνών και Περιφέρεια Αττικής και αντιστοίχως δύο αίθουσες για τις Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου.
  • Διασφάλισε την προστασία και φύλαξη των κτιρίων και του εκλογικού υλικού καθώς και την απρόσκοπτη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, ύστερα από ειδική συνάντηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
  • Μείωσε το κόστος της εκλογικής διαδικασίας στις απολύτως απαραίτητες δαπάνες. Συγκεκριμένα, με το μισό κόστος των εκλογών του 2014, η Περιφέρεια Αττικής μίσθωσε μεγάλο τμήμα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) τόσο για τη διαχείριση του εκλογικού όσο και για τη μετάδοση του εκλογικού αποτελέσματος. Ειδικότερα, ενώ στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές του 2010, η μίσθωση χώρων ανήλθε στις 77.000 ευρώ και στις αντίστοιχες του 2014, στις 26.000 ευρώ, στις φετινές εκλογές το ίδιο ποσό περιορίστηκε στις 12.685 ευρώ.
  • Έβαλε τέλος στις προεκλογικού χαρακτήρα υπερβολικές δαπάνες με πρόσχημα την ενημέρωση, όπως την απευθείας επιχορήγηση εφημερίδων, κατά τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, με το συνολικό ποσό των 160.789,48 ευρώ και την γραφιστική επεξεργασία κόστους 35.424 ευρώ!”

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα