21.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Ερώτηση προς τους υπουργούς πολιτισμού και αθλητισμού και εσωτερικών με θέμα την αποκατάσταση του Δημοτικού Σταδίου Μαραθώνα, κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ, όπως αναλυτικά ακολουθεί:

Σοβαρό πρόβλημα έχει προκύψει στον αθλητικό σύλλογο “ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ” στο Δήμο Μαραθώνα, εξαιτίας της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το δημοτικό στάδιο και ιδιαίτερα ο ποδοσφαιρικός αγωνιστικός χώρος αυτού.

Συγκεκριμένα, η “ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ” αποτελεί ένα ιστορικό ποδοσφαιρικό σωματείο, που εδώ και δεκαετίες προσφέρει πολύτιμο έργο στον τομέα της άθλησης και του πολιτισμού, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της νεολαίας της περιοχής. Διαθέτει 6 τμήματα ακαδημιών που συμμετέχουν σε επίσημα πρωταθλήματα και έχουν τεράστια έξοδα (διαιτητές, προπονητές, αθλ. υλικό). Στηρίζει, με δωρεάν συμμετοχή, παιδιά που λόγω οικονομικού προβλήματος δεν μπορούν να πληρώσουν τη συνδρομή τους. Διατηρεί την ανδρική ομάδα στην Α΄ κατηγορία για πολλά συναπτά έτη.

Το παραπάνω σωματείο χρησιμοποιεί το δημοτικό στάδιο Μαραθώνα, που βρίσκεται στην περιοχή της Αφετηρίας της ιστορικής διαδρομής του Μαραθωνίου Δρόμου. Το παραπάνω στάδιο κατασκευάστηκε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, στη συνέχεια παραχωρήθηκε στο Δήμο Μαραθώνα και αξιοποιείται από τη “ΜΑΧΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ” αλλά και από άλλους συλλόγους και απλούς κατοίκους. Αξιοποιείται, επίσης, και για άλλες αθλητικές δραστηριότητες, ορισμένες από τις οποίες είναι διεθνούς εμβέλειας, όπως η διοργάνωση “Αυθεντικός Μαραθώνιος Δρόμος”. Αποτελεί ακόμη πόλο έλξης για τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.

Παρά την ευρύτερη σημασία και την αξιοποίηση του παραπάνω σταδίου, ο αγωνιστικός και περιβάλλων χώρος υποβαθμίζονται, ενώ το κόστος της συντήρησής του έχει αναληφθεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από το ποδοσφαιρικό σωματείο, το οποίο προσπαθεί να ανταπεξέλθει με τα πενιχρά έσοδα, την εθελοντική εργασία και τις προσωπικές θυσίες των μελών του.

Υπενθυμίζουμε ότι, για την αποκατάσταση του ποδοσφαιρικού γηπέδου είχε εγκριθεί το Νοέμβρη του 2013 δαπάνη από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ το 2014 εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής. Στις 31/5/2016 έγινε ο Α’ Διαγωνισμός, ο οποίος δεν κατέληξε στην υπογραφή σχετικής σύμβασης, ενώ ζητήθηκε και εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο η παράταση της προγραμματικής σύμβασης έως 21/12/2020. Παρ όλα αυτά μέχρι σήμερα, δεν έχει προχωρήσει η σχετική διαδικασία για την αποκατάσταση του γηπέδου.

Όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες στη λειτουργία της ομάδας και γενικότερα στην αξιοποίηση του παραπάνω χώρου από το λαό και της νεολαίας της περιοχής, ενώ πολλά νέα παιδιά αναγκάζονται να καταφεύγουν σε γειτονικές περιοχές, ακόμη και σε ιδιωτικές ακαδημίες.

Με βάση τα παραπάνω και κυρίως με βάση την ιστορική, υπερτοπική σημασία του συγκεκριμένου αθλητικού χώρου, ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ  οι κ. Υπουργοί

– Τι μέτρα θα πάρει για την πλήρη αποκατάσταση του Δημοτικού Σταδίου Μαραθώνα.

– Τι μέτρα θα πάρει για να ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός για την αποκατάσταση του ποδοσφαιρικού γηπέδου.

Οι βουλευτές

Γιάννης Γκιόκας

Χρήστος Κατσώτης

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα