21.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΤΗΝ ATHENS FLYING WEEK 2015 Ο ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

ΣΤΗΝ ATHENS FLYING WEEK 2015 Ο ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου η ετήσια διεθνής αεροπορική επίδειξη «Athens Flying Week» που πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας, φέτος με τη Περιφέρεια Αττικής ως συνδιοργανωτή.

Στη φετινή διοργάνωση, το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τατοΐου άνοιξε τις πύλες του στο κοινό για δύο ημέρες (12 & 13 Σεπτεμβρίου) και πρόσφερε στους χιλιάδες παραβρισκόμενους ένα ξεχωριστό airshow και μοναδικές αεροπορικές επιδείξεις, καθώς και μια σειρά από επιμέρους αεραθλητικές δραστηριότητες, όπως πτήσεις ανεμοπτέρων, τηλεκατευθυνόμενα αερομοντέλα, πτώσεις αλεξιπτωτιστών ακριβείας πολλά ακόμη αεροπορικά δρώμενα, ενώ υπήρχε επίσης στατική έκθεση αεροσκαφών και εμπορικό πάρκο.

Ο αττικός ουρανός φιλοξένησε περισσότερες από 30 διεθνείς αεροπορικές ομάδες με τους καλύτερους πιλότους και παγκοσμίου φήμης πρωταθλητές, οι οποίοι παρουσίασαν ένα υπερθέαμα αεροπορικών επιδείξεων κερδίζοντας τον θαυμασμό και το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν και η συμμετοχή της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με τις ομάδες «Ζευς» και «Δαίδαλος», της Αεροπορίας Στρατού με επιθετικά ελικόπτερα Apache και του Πολεμικού Ναυτικού με τα Sea Hawk και Augusta Bell. Επίσης, συμμετείχε η Aegean Airlines με ένα Air Bus 320 και η Olympic Air με ένα Bombardier Q-400.

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετείχε μέσω της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π.Α., η οποία είχε το συντονισμό των δράσεων των εμπλεκόμενων φορέων (Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΥΠΑ, Πολεμική Αεροπορία, ΕΚΑΒ, ΕΚΕΠΥ) για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδείξεων.

Η Οργανωτική Επιτροπή της Διεθνούς Αεροπορικής Εβδομάδας αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή της Περιφέρειας Αττικής στη διοργάνωση και την ομαλή διεξαγωγή της φετινής εκδήλωσης, την τίμησαν στο πρόσωπο του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής Πέτρου Φιλίππου, ο οποίος παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τα χέρια του Παναγιώτη Ποδηματά, Πρόεδρου της Ο.Ε. της Athens Flying Week.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Φιλίππου αφού καλωσόρισε στη χώρα μας όλα τα πληρώματα και τις αεροπορικές ομάδες που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση, τους συγχάρηκε για το φαντασμαγορικό θέαμα με τα μοναδικά ακροβατικά και τους επιδέξιους ελιγμούς που πρόσφεραν στον κόσμο που παραβρέθηκε στο Τατόι και επισήμανε ότι τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι ιδιαίτερα θετικές παρά την κρίση που βιώνει η χώρα μας, καθώς αποτελούν μια ευχάριστη διέξοδο από τα προβλήματα και γεμίζουν τον κόσμο με αισιοδοξία και ελπίδα για το μέλλον. Παράλληλα,  τόνισε ότι η Αεροπορική Εβδομάδα έχει ξεχωριστή σημασία γιατί συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας με την προσέλκυση επισκεπτών από όλο τον κόσμο.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα