23.6 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΘΕΤΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΑΙΤΗΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης στην ενημερωτική συνάντηση  των Δημάρχων της Αττικής (νέα ηγεσία Π.Ε.Δ.Α) με τον Υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018, έθεσε, μεταξύ άλλων*, το ζήτημα της απαλλαγής των τελών από μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα και απέσπασε την θετική ανταπόκριση του Υπουργού  και την είδηση της προετοιμασίας νομοθετικής ρύθμισης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Κρωπίας με συνεχείς  επιστολές από το 2015 έως και τις αρχές του 2017 είχε θέσει το ζήτημα αυτό και είχε προτείνει την άμεση νομοθετική ρύθμιση πολύ πριν ανακινηθεί το θέμα με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση της γνωμοδότησης του Συνηγόρου του Πολίτη που έπαιρνε θέση και παρότρυνε τις διοικήσεις των Δήμων σε συγκεκριμένη ερμηνεία και αγνόηση του νομοθετικού πλαισίου που άφηνε όμως εκτεθειμένες τις υπηρεσίες των Δήμων.

Έσπευσαν τότε δημοτικοί σύμβουλοι αντιπολιτεύσεων να θεωρήσουν τις απόψεις του Συνηγόρου ως δεσμευτικές και υποχρεωτικές(!)προσπαθώντας να δυσφημίσουν τις διοικήσεις των Δήμων απέναντι στους δημότες τους για μικροπολιτικά οφέλη. Το ζήτημα είχε μόνο μια λύση : την νομοθετική ρύθμιση από την Κυβέρνηση. Ο Δήμος μας εγκαίρως είχε επισημάνει το πρόβλημα και με αλλεπάλληλα ενημερωτικά σημειώματα στους λογαριασμούς της δημοτικής ύδρευσης προσπαθούσε να πληροφορήσει τους δημότες του και να μην χρεωθούν τα τέλη ενώ παράλληλα έκανε το προφανές : να επικοινωνήσει το ζήτημα με επιστολές και δημόσιες τοποθετήσεις και να προτείνει λύσεις.

———————————–

*Ο Δήμαρχος Κρωπίας έθεσε και άλλα σοβαρά ζητήματα όπως, τη δραματική υποστελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης –αδυναμία ορθής λειτουργίας της υπάρχουσας στο Δήμο Μαρκοπούλου/εξυπηρετεί όμορους Δήμους και μη στελέχωσης της Διαδημοτικής Δομής Δόμησης– τη δραματική υποστελέχωση του Δήμου και στις διοικητικές υπηρεσίες και  ιδιαίτερα στους τομείς, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πολιτικής-Υπηρεσιών & της Τεχνικής Υπηρεσίας. Τέλος, έθεσε τα προβλήματα ιδιοκτησιακής φύσεως των σχολικών συγκροτημάτων και των αθλητικών εγκαταστάσεων μεταξύ φορέων της κεντρικής κυβέρνησης και των ΟΤΑ που δυσκολεύουν τις παρεμβάσεις σε ενεργειακές αναβαθμίσεις και εισαγωγή βιοκλιματικής τεχνολογίας κ.α.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα