19.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟΙ ΕΝΑΛΙΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ Π. ΦΩΚΑΙΑΣ

ΟΙ ΕΝΑΛΙΕΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΑΛΙΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ Π. ΦΩΚΑΙΑΣ

Σύσκεψη με θέμα την ολοκλήρωση του έργου «Βελτίωση και Εκσυγχρονισμός του Αλιευτικού Καταφυγίου Παλαιάς Φώκαιας» πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 3 Ιουνίου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μετά από σχετική πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπου Κασίμη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από την Περιφέρεια Αττικής ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕΑΑ Γιάννης Ασπρουλάκης και η υπάλληλος της Δ/νσης Δώρα Χατζηανδρέου, από τον Δήμο Σαρωνικού ο Δήμαρχος Γιώργος Σωφρόνης και ο Αντιδήμαρχος Ηλίας Μπουκοβάλας, η Προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Αγγελική Σίμωσι και εκ μέρους της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 οι κ.κ. Ευαγγελία Διονυσοπούλου, Γιώργος Κατής και Καλλιόπη Κώντσα.

Οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στην πρόοδο των εργασιών του παραπάνω έργου λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων στον βυθό του λιμανιού της περιοχής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης και συμφωνήθηκε η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων να προχωρήσει άμεσα τις έρευνες και την εξέταση των ευρημάτων και να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των ερευνών προκειμένου να μπορέσει να προσδιοριστεί χρονικά η συνέχιση των εργασιών κατασκευής του έργου.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Αττικής διατυπώθηκε η δέσμευση ότι μετά τις έρευνες θα γίνουν – όπου απαιτηθεί – οι απαραίτητες τροποποιήσεις στις μελέτες ώστε να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση του έργου.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας κ. Κασίμης ανέλαβε εκ μέρους του υπουργείου τη δέσμευση ένταξης του συγκεκριμένου έργου στη νέα προγραμματική περίοδο (Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020) για να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες και να μπορέσει να ολοκληρωθεί το σημαντικό αυτό αναπτυξιακό έργο που αναμένεται να συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και να αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των πολιτών της περιοχής. 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα