26.1 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΝΤΖΑ ΣΤΟ 34ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΝΤΖΑ ΣΤΟ 34ο ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Χαιρετισμό εκ μέρους της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, απηύθυνε  ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού Σπύρος Πάντζας, κατά τη συνέντευξη τύπου για τον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στο Γήπεδο του TAE KWON DO στο Π. Φάληρο.

Συγκεκριμένα, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού  είπε τα εξής:

Η Περιφέρεια Αττικής χαιρετίζει την έναρξη των 4ήμερων εκδηλώσεων του Μαραθωνίου της Αθήνας, που θα κορυφωθούν την Κυριακή 13 Νοεμβρίου με τον Αυθεντικό αγώνα. Μία γιορτή που φέτος συμπίπτει με τη συμπλήρωση 120 χρόνων από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και του Μαραθωνίου. Γιορτή του κλασικού αθλητισμού που έλκει χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης, καθιστώντας τους φορείς των ιδεωδών του αγώνα που διατρανώνει το πανανθρώπινο μήνυμά του σε όλο τον κόσμο. Του αγώνα για την εξάλειψη κάθε είδους διακρίσεων, αυτόν που συμβολίζει στον υπέρτατο βαθμό τη Δημοκρατία και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Η Μαραθώνια διαδρομή είναι ταυτόσημη με τις αξίες που στέκονται διαχρονικά επίκαιρες για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της παγκόσμιας κοινότητας.

Στα χνάρια του Γρηγόρη Λαμπράκη, που και φέτος η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του.

Η Αττική γη έχει την ξεχωριστή τιμή να αποτελεί τον τόπο διεξαγωγής του πολύτιμου αυτού θεσμού, που ξεπερνά κατά πολύ τα «στενά» όρια ενός αθλητικού γεγονότος. Πρόκειται για ένα δρομικό γεγονός οικουμενικής εμβέλειας, έναν αγώνα ιστορίας, μνήμης και πολιτισμού με παρελθόν, παρόν και – ίσως το κυριότερο – μέλλον. Για αυτό και οφείλουμε να εγγυηθούμε και να διασφαλίσουμε την απρόσκοπτη ανάπτυξη και εξέλιξή του. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί αυτονόητο δικαίωμα όλων των πολιτών, ένας αγώνας ανοιχτός στην κοινωνία που προάγει το «ευ αγωνίζεσθαι», ευκαιρία και πρόκληση για να εντάξουμε τον αθλητισμό και τον πολιτισμό στη ζωή μας. Παράλληλα, η κορυφαία αυτή διοργάνωση συμβάλλει στην τουριστική προβολή της Αττικής σε μία πολύ σημαντική συγκυρία. Γιατί σήμερα ο παράγοντας «τουρισμός», σε όλες του τις εκφάνσεις αποδεικνύεται κρίσιμος για την αναπτυξιακή προοπτική της πατρίδας. Μια προοπτική στην οποία αρωγός στέκεται η Περιφέρεια Αττικής, που στηρίζει και φέτος τη διοργάνωση του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, αλλά και τη διεξαγωγή του 21ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της AIMS στην κοιτίδα του Μαραθωνίου. Με τη βεβαιότητα ότι και φέτος οι πολίτες θα δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα με τη συμμετοχή τους, δίνοντας τον αγώνα που υπερβαίνει τη μάχη των επιδόσεων, εύχομαι κάθε επιτυχία.

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα