19.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΟΣΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ;

ΠΟΣΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΦΩΚΑΙΑΣ;

Ποτέ δεν ξέρει κανείς τι θαμμένους θησαυρούς μπορεί να κρύβει ένα έργο απλής βελτίωσης και εκσυγχρονισμού ενός αλιευτικού καταφυγίου. Όμως το αλιευτικό καταφύγιο της Παλαιάς Φώκαιας, αποδεικνύει ότι στο βυθό του κρύβει πολλούς περισσότερους θησαυρούς απ’ ότι θα περίμενε κανείς, καθώς τα πρώτα ευρήματα των ενάλιων ανασκαφών προϊδεάζουν για μεγάλο εύρος αρχαιολογικών ευρημάτων, ίσως και βυθισμένης πολιτείας. Καθόλου παράξενο, αφού στο σημείο προϋπήρξε το λιμάνι του αρχαίου Δήμου Αναφλύστου.

Έτσι το έργο παίρνει ιδιαίτερες διαστάσεις, καθώς απ’ τη μια μεριά ο εκσυγχρονισμός του θα αναβαθμίσει τις σύγχρονες απαιτήσεις, απ’ την άλλη η αρχαιολογική έρευνα – που πιθανά να καθυστερήσει τις εργασίες – θα φέρει στο φως την προϊστορία της περιοχής, εξίσου ελκυστική προοπτική για την τοπική οικονομία.

Ήδη, από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, αρχαιολόγοι-δύτες της Ε.Ε.Α., μετά τις οδηγίες και την άμεση ανταπόκριση της προϊσταμένης κα. Σίμωση, βρίσκονται στην περιοχή της Παλαιάς Φώκαιας και συντάσσουν τη μελέτη αποτύπωσης, ώστε να προχωρήσει το σημαντικό έργο της βελτίωσης του αλιευτικού καταφυγίου.

Προκειμένου να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες, ο Δήμος Σαρωνικού ανέλαβε να καλύψει τη διαμονή και τη μεταφορά από το ξενοδοχείο και προς το λιμάνι των αρχαιολόγων. Το ξενοδοχείο «Μαύρο Λιθάρι» φιλοξενεί τους αρχαιολόγους, που εργάζονται στην περιοχή, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δυνατότητα συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με στόχο το δημόσιο συμφέρον.

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα