28.8 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ (ΣΟΠΠ) Π. Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ (ΣΟΠΠ) Π. Ε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτριος Στεργίου-Καψάλης συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Γιάννη Ξανθάκο συμμετείχε τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 στη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών που πραγματοποιήθηκε στο  νέο κτίριο  επί της Λεωφ. Κηφισίας και Γκύζη  στο Μαρούσι.

Η Συνεδρίαση συνεκλήθη από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Καραμέρο με βασικό στόχο τον συντονισμό για την πρόληψη και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και κινδύνων από πλημμυρικά ή σεισμικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και παγετό.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΣΟΠΠ επεσήμανε τα εξής:

Για τις πυρκαγιές: Κάνοντας τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2018 είναι φανερό ότι απαιτείται άμεσα το υπάρχον σύστημα που μας οδηγεί στην καταστροφή, να αλλάξει

Για τις πλημμύρες: Απαιτούνται σημειακές παρεμβάσεις εκεί όπου τα υφιστάμενα έργα δεν ανταποκρίνονται στη ραγδαία αύξηση του υδάτινου όγκου λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Μελέτες για αντικατάσταση των μεγάλων έργων αγωγών ομβρίων που έγιναν με άλλα δεδομένα βροχής και χωρίς υδραυλικές μελέτες και σήμερα δεν ανταποκρίνονται.

Κυρίως όμως απαιτούνται σοβαρές επεμβάσεις στις λιθοδομές σε μεγάλο κομμάτι του Ποδονίφτη που αναπτύσσεται εντός του οικιστικού ιστού.

Χιονοπτώσεις: Από τώρα απαιτείται να γίνει η σχετική προετοιμασία και μελέτη για την προμήθεια εκχιονιστικών για τους ορεινούς δήμους, καθώς και η προμήθεια αλατιού για τη φετινή χειμερινή περίοδο.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών κα Αγγελική Σαπουνά, ο Αντιδήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Αθανάσιος Αυγουρόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Φώτης Χρυσικός, Πέτρος Δαμιανός και Ζαχαρίας Πελέκης, οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Σταθμών στο βόρειο τομέα, ο Δασάρχης Πεντέλης, εκπρόσωποι του ΟΑΣΠ, της Αστυνομίας, της Τροχαίας, της Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Εθελοντικών Οργανώσεων και Ομάδων Διάσωσης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, της Περιφέρειας Αττικής και των 12 Δήμων της βόρειας Αθήνας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα