18.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ;

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ;

Μέχρι τώρα ξέραμε για αποκατάσταση τοπίου παλιών λατομείων με τη διαδικασία πλήρους επαναφοράς του οικοσυστήματος στην αρχική του κατάσταση (δομή και λειτουργία), κάτι ουσιαστικά εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί. Ωστόσο ήδη έχει αποκατασταθεί μεγάλο μέρος των λατομείων της Μερέντας στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας, που είναι οφθαλμοφανής. Στη περίπτωση όμως των λατομείων του Μαραθώνα μάλλον συμβαίνει μια επιχωμάτωση που δεν είναι νομιμοποιημένη.

Μας παραξένεψε ωστόσο ότι και στις δύο περιπτώσεις αναφέρεται ότι στην νόμιμη επιχωμάτωση που έγινε (Μερέντα), όσο και στην παράνομη που γίνεται στο Μαραθώνα, θάβονται νοσοκομειακά απόβλητα. Αν αυτό αληθεύει και δε γίνεται μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων, η αδιαφορία της κεντρικής εξουσίας είναι τουλάχιστον απαράδεκτη, καθότι  θα πρέπει να αναζητηθεί από πού προέρχονται τα νοσοκομειακά απόβλητα που αναφέρονται, καθώς τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ. τα δίνουν σε ειδικά προς τούτο συνεργεία περισυλλογής. Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που εναποθέτουν τα ειδικά αυτά απόβλητα στις αποκαταστάσεις τοπίου παλιών λατομείων;

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

Μετά από παρέμβαση της Δύναμης Πολιτών και με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Ανατ. Αττικής Πέτρου Φιλίππου πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι αυτοψία στα λατομεία της περιοχής Κάτω Σουλίου Μαραθώνα κλιμακίου του  τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής με επικεφαλής τον προϊστάμενο Ρέλια Κωνσταντίνο. Όπως τις τελευταίες ημέρες αποκαλύφθηκε έχουν γίνει αυθαίρετες απορρίψεις  απορριμμάτων.

Την αυτοψία παρακολούθησαν ο Επικεφαλής της Δύναμης Πολιτών και Δημοτικός Σύμβουλος Φώτης Δεληβοριάς και ο Συντονιστής της παράταξής Βασίλης Δελαγραμμάτικας.

Διαπιστώσαμε:

Εκτεταμένη η απόρριψη απορριμμάτων που μεθοδικά επικαλύπτονται με χώμα. Πρέπει μάλιστα να συνεχιζότανε λίγο πριν εισέλθουμε στο χώρο.

Στο χώρο υπήρχαν χωρίς πινακίδες φορτηγό και ερπιστριοφόρος φορτωτής

Μεταξύ των απορριμμάτων υπήρχαν πολλά αστικά απορρίμματα και νοσοκομειακά.

Μετά την αυτοψία το κλιμάκιό της ΔΠ ενημέρωσε για την αυτοψία τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Ζούρο και την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος  του Δήμου Μαραθώνος.

Από το ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ της ΔΥΝΑΜΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ.

 

Οι εικόνες μας στάλθηκαν με το δελτίο τύπου του Συντονιστικού της Δύναμης Πολιτών Μαραθώνα και τους ευχαριστούμε. 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα