12.7 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ220 βραδύκαυστα δεντρύλλια φυτεύτηκαν στο λοφίσκο πάνω απ’ την Αγία Βαρβάρα Ραφήνας

220 βραδύκαυστα δεντρύλλια φυτεύτηκαν στο λοφίσκο πάνω απ’ την Αγία Βαρβάρα Ραφήνας

Μεγάλη συμμετοχή, τεράστιο βήμα περιβαλλοντικής αφύπνισης, στη δεντροφύτευση που πραγματοποιήσαν ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός We4All με την υποστήριξη της L’ Oréal Hellas.

Δεκάδες πολίτες, μικροί και μεγάλοι, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Κυριακής στην Αγία Βαρβάρα επί της λεωφόρου Μαραθώνος και αφού άκουσαν προσεκτικά τις οδηγίες των διοργανωτών «ξεχύθηκαν» και πρασίνισαν το λόφο πάνω από το εκκλησάκι.

Αξιοπρόσεκτη η μεγάλη συμμετοχή νέων και παιδιών ακόμη και προσχολικής ηλικίας τα οποία με την βοήθεια των γονιών τους φύτεψαν δεντράκια δείχνοντας έμπρακτα την οικολογική ευαισθησία τους. Συνολικά φυτεύτηκαν 220 δεντρύλλια, με βραδύκαυστες ιδιότητες τα οποία εκτός από το αισθητικό αποτέλεσμα σε μια περιοχή που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά του 2018, θα συνδράμουν συνολικά στην περιβαλλοντική εικόνα.

Πρόκειται για την πρώτη φετινή περιβαλλοντική δράση του We4All στην πυρόπληκτη περιοχή όπου σε συνεργασία με το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου έχουν φυτευτεί περισσότερα από 6.000 δεντρύλλια.

Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Ραφήνας Πικερμίου κ. Ευάγγελο Μπουρνούς ο οποίος επεσήμανε:

«Τρία χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2018 που άλλαξε τη ζωή πολλών ανθρώπων αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα στον τόπο μας, η We4All μαζί με τη  L’ Oréal Hellas συμβάλλουν με δεντροφυτεύσεις στην ανάπλαση της περιοχής μας με βραδύκαυστα δέντρα, τα οποία βοηθούν στη συγκράτηση των εδαφών και τη μείωση της θερμοκρασίας, βάζοντας ακόμη ένα λιθαράκι για την αντιμετώπιση της της κλιματικής αλλαγής».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα