16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΆμεση ανάκληση απόφασης της Ο.Ε. θα βάλει ΣΤΟΠ στη δημιουργία ΜΕΒΑ στο...

Άμεση ανάκληση απόφασης της Ο.Ε. θα βάλει ΣΤΟΠ στη δημιουργία ΜΕΒΑ στο Πικέρμι

Ακόμα και αρνητική γνωμοδότηση ανάβει πράσινο φως για να προχωρήσει το έργο, κάτι που ξέρει καλά ο Μπουρνούς! Κανείς αιρετός παλιός ή νέος δεν μπορεί να ισχυριστεί στο μέλλον, αν συντελεστεί η κακή έκβαση, ότι δεν γνώριζε!

Λίγες μέρες απομένουν μέχρι ο Μπουρνούς να παραδώσει τα κλειδιά του δήμου στη νέα δήμαρχο Δήμητρα Τσεβά. Σ’ αυτό το διάστημα όχι μόνο ναρκοθετεί την πορεία της, αλλά προσπαθεί να κλείσει και δικούς του λογαριασμούς, παρά την υποκριτική αρνητική στάση του για την κατασκευή ΜΕΒΑ στο Πικέρμι. Η στάση αυτή του απερχόμενου δήμαρχου δεν αναιρεί την ευθύνη της νέας δημοτικής αρχής που οφείλει με τις θεσμικές ενέργειες με το υψηλότατο κύρος της ως νεοεκλεγμένης δημάρχου να προβεί με κάθε τρόπο για την αποτροπή τετελεσμένων.

Βασιζόμενος στην πλήρη άγνοια όλων των εμπλεκομένων αιρετών, παλαιών αλλά και πολλών νέων, ο Μπουρνούς φέρνει στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα μέσω τηλεδιάσκεψης γνωμοδότηση της «Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων» (ΜΠΕ) για τη ΜΕΒΑ, ενώ ξέρει ότι ακόμα και αρνητική να είναι (η γνωμάτευση), το έργο θα προχωρήσει, γιατί μόνη προϋπόθεση που θέτει ο νόμος είναι η ολοκλήρωση (αρνητική ή θετική) της διαβούλευσης για την ΜΠΕ.

Μόνο η ανάκληση της σχετικής απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής να γίνει η ΜΕΒΑ στην θέση Βάρδα μπορεί να σταματήσει το έργο και να διαπραγματευτεί υπό το νέο Πρίσμα μιας εναλλακτικής θέσης άλλης από κείνης του Βάρδα.

Μπορεί ο Μπουρνούς να έχει σκηνοθετήσει το «τέλειο έγκλημα» για την περιοχή μας;

Αν πράγματι η αρνητική τοποθέτηση των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης Μπουρνούς ήταν ειλικρινής και όχι προσχηματική ότι δήθεν και ο Μπουρνούς διαφωνεί πλέον με την θέση Βάρδα, γιατί δεν συγκαλεί ο πρόεδρος του ΔΣ, κ. Μώρος, επειγόντως Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα να μην γίνει ΜΕΒΑ στην θέση Βάρδα;

Άραγε γιατί αφού θέλει να τελειώσει ο ίδιος την υπόθεση, δεν φέρνει στο Σώμα την ακύρωση σχετικής απόφασης της Ο.Ε., ώστε το έργο να σταματήσει αυτόματα και να αναζητηθεί νέα θέση εντός των ορίων και των 4 δήμων που συμπράττουν για την ΜΕΒΑ;

Δεν γνωρίζει ο Μπουρνούς και οι ανανήψαντες δημοτικοί σύμβουλοί του ότι αυτή η απόφαση γνωμοδότησης για την ΜΠΕ του ΔΣ αποτελεί τετελεσμένο και δεσμευτικό γεγονός;

Η πολιτική ευθύνη για την προώθηση της ΜΕΒΑ στην θέση Βάρδα, μια επιλογή με οσμή σκανδάλου με βάση την πρόσφατη έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, βαρύνει τον απερχόμενο δήμαρχο, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Μώρο που έχει ήδη λάβει επιστολή του κ. Ανδρέα Βασιλόπουλου, επικεφαλής της «Δύναμης Ανάπτυξης»,  για επείγουσα συνεδρίαση του ΔΣ για λήψη της σχετικής απόφασης, αλλά και τους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι για άλλη μια φορά δεν αντιλαμβάνονται την πολιτική δύναμη που η νομοθεσία δίνει σ’ αυτούς ως δημοτικούς συμβούλους να αποφασίζουν στο Δημοτικό Συμβούλιο και όχι στον εκάστοτε Δήμαρχο, ο οποίος και δεν ψηφίζει στο όργανο αυτό.

Ας το έχουν αυτό υπόψη τους και οι νεοεκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι τους οποίους εμπιστεύτηκε το εκλογικό σώμα την πολιτική εντολή να εφαρμόσουν πρόγραμμα ουσιαστικών αλλαγών προς όφελος των δημοτών.

Αν περάσει η «παγίδα Μπουρνούς» για να προχωρήσει το ανοσιούργημα της κατασκευής ΜΕΒΑ στο πιο εμβληματικό σημείο του Πικερμίου, κανείς αιρετός παλαιός ή νέος, δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι ψήφισε αρνητικά, ενώ θα έχει ανοιχτεί ο δρόμος να προχωρήσει το έργο απ’ την Περιφέρεια ή την Κυβέρνηση.

Άλλωστε είναι αποτέλεσμα συνεργασίας Μπουρνούς – Πατούλη που τείνει να ολοκληρωθεί με την υπογραφή αφελών αιρετών ή μήπως όχι;

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα