24.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑποστομωτική απάντηση Γκολεμά (προέδρου κοινοτικού συμβουλίου Ραφήνας) σε διαμαρτυρία Νέοβουτζαλιτών για ονοματοθεσία...

Αποστομωτική απάντηση Γκολεμά (προέδρου κοινοτικού συμβουλίου Ραφήνας) σε διαμαρτυρία Νέοβουτζαλιτών για ονοματοθεσία αθλητικού κέντρου

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ραφήνας Μιχάλης Γκολεμάς, με ανάρτηση στην σελίδα του στο FB απαντά στην διαμαρτυρία του προεδρείου του αθλητικού συλλόγου Ν. Βουτζα «Η Πρόοδος», για την προτεινόμενη ονοματοθεσία του αθλητικού κέντρου της περιοχής, εδώ όπως πιο κάτω ακολουθεί:

«Τις τελευταίες ώρες, τονίζει ο κος Γκολεμάς,  εξελίσσεται από ορισμένους ένα θέατρο του παραλόγου με αφορμή οτιδήποτε άλλο από την ονοματοδοσια του Α. Κ. του Ν. Βουτζα, που χρησιμοποιείται δυστυχώς ως πρόσχημα για αλλότρια που καθόλου δεν με αφορούν. Δεν προτίθεμαι ως εκλεγμένος πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου ούτε μια στιγμή να “μπω” ούτε να “νομιμοποιησω” λογικές φανατισμού, εκφοβισμού αιρετών ή μη, κραυγων χωρίς καμία λογική, προστατευοντας έτσι συνειδητά την προσωπική μου διαδρομή, τη λειτουργία του Τοπικού συμβουλίου ως θεσμού άμεσης δημοκρατίας, αλλά και εκείνους που αρέσκονται να ξεπερνούν τα όρια παίζοντας με ανθρώπους και συνειδήσεις. Τελεία και παύλα. Η κοινωνία μας, η πόλη μας, οι γειτονιές μας έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα να επιλύσουν και μας θέλουν ενωμένους και ακομα πιο αποφασισμένους. Ας το καταλάβουμε όλοι κάποτε αυτό και ας παμε παρακάτω.
Στο συγκεκριμένο θεμα: η πρόταση για την απόδοση ονόματος βασίστηκε στην ιστορία, στην ενωση με τις ρίζες της πατρογονικης γης, το συμβολισμό στο πρόσωπο της γυναίκας, της αθλήτριας, της πρώτης γυναίκας ολυμπιονικου που συνενωνε όλα αυτά με τον οικισμό, την ιστορία του, τους ανθρώπους που ξεριζωθηκαν και έστησαν σπιτικό και οικογένεια στον τόπο μας, βαθιά ριζωμενοι, ενεργοί και πολυδιάστατοι μέχρι σήμερα!
Αυτο το φόρο τιμής αποδιδουμε με το όνομα Ισμήνη (Εσμε) Σημηριωτου. Όχι απλά στο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Όχι απλά στο γεγονός της πρώτης γυναίκας κατόχου του. Όχι απλά στην πατρογονικη γη. Όχι απλά στην ιστορία. Σε όλα αυτά μαζί, παντρεμένα με το παρόν και το μέλλον.
Συνεχίστε με τις κραυγές όσοι το επιθυμείτε. Μην ενοχλώ άλλο».

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα