16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕ. Μπουρνούς προς πρόεδρο συλλόγου Ν. Βουτζά: Προσωπικά σας ενημέρωσα για ονοματοθεσία...

Ε. Μπουρνούς προς πρόεδρο συλλόγου Ν. Βουτζά: Προσωπικά σας ενημέρωσα για ονοματοθεσία αθλητικού κέντρου!

Ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς απαντά στον πρόεδρο του αθλητικού συλλόγου Ν. Βουτζά, σχετικά με την ονοματοθεσία του αθλητικού κέντρου, αποδομώντας τα επιχειρήματα που εξέφρασε στην επιστολή του εδώ

Ακολουθεί η απαντητική επιστολή του δημάρχου:

Αγαπητέ κ. Βιτσαροπουλε

Προσωπικά, ως πρόεδρο του ΔΣ του συλλόγου Η ΠΡΟΟΔΟΣ, σας ενημέρωσα την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 για την απόφαση του ΔΣ  περί σκοπιμότητας ονοματοθεσίας δημοτικών χώρων, μεταξύ των οποίων και του χώρου του αθλητικού κέντρου του Ν. Βουτζά, πριν ακόμα βγει η πρόσκληση συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου ΡΑΦΗΝΑΣ και σας ζήτησα τις προτάσεις σας για την συνεδρίαση της Τρίτης 16 Ιουνίου 2020,παρ’ οτι  δεν αποτελούσε υποχρέωση των Νομικών βημάτων.

Αποστείλατε ως σύλλογος σχετική επιστολή με προτάσεις σας, η οποία συμπεριελήφθη στο εισηγητικό κείμενο  και ελήφθη σχετική απόφαση από το Σώμα, η οποία και έχει δημοσιοποιεί.

Ουδέποτε είχατε στείλει μέχρι σήμερα αίτημα περί παραχώρησης χρόνου, αλλά αντιθέτως συνεδριάσατε ως ΔΣ και αποστείλατε προτάσεις.

Είναι επίσης αληθές και το γνωρίζατε γιατί το συζητήσαμε, ότι οι προτάσεις σας δεν μπορούσαν να γίνουν τελικά αποδέκτες γιατί κινούνταν στους άξονες:

α. της μη ονοματοθεσίας(αντίθετη με την απόφαση του ΔΣ) και

β. της ονομασίας με το όνομα  του συλλόγου σας, πρόταση που δεν υπάρχει ως πράξη σε πανελλήνια κλίμακα.

Είναι επομένως σαφέστατα αναληθής η περιγραφή σας περί μη ενημέρωσης σας και οφείλετε να διορθώσετε το σημείο αυτό του κειμένου, παρ’ οτι ως δημοτική αρχή δεν είχαμε  νομική υποχρέωση.

Απαντώντας από μέρους μου στο νέο αίτημα σας, σας γνωρίζω ότι η σχετική συνεδρίαση του ΔΣ δεν μπορεί να αναβληθεί, διότι οι λόγοι που επικαλείστε δεν περιλαμβάνονται στη διαδικασία ονοματοθεσίας, αλλά προφανώς έχετε οποιαδήποτε στιγμή, μέχρι την ώρα της συνεδρίασης να αποφασίσετε κάποια άλλη πρόταση η οποία φυσικά θα αξιολογηθεί.

Μην λησμονείτε εν τέλει ότι αντίστοιχη διαδικασία που ακολουθήθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο του γειτονικού Δήμου για κοινόχρηστο χώρο του οικισμού σας δεν ακολούθησε τη διαδικασία που αναφέρετε περί συγκλίσεων ΓΣ, γιατί δεν προβλέπεται στα βήματα της διαδικασίας περί τήρησης της νομιμότητας.

Ως δήμαρχος επίσης δεν δικαιούμαι να προτείνω την αναβολή του θέματος, διότι έχετε ήδη καταθέσει προτάσεις και έχει τηρηθεί η αρχή της συμμετοχικότητας των πολιτών, χωρίς να θέλω να μπω σε θέματα αρμοδιότητας του ίδιου του Συμβουλίου..

Επίσης χωρίς να θέλω να μπούμε σε θέματα νομικών διαδικασιών, σας συστήνω να αναγνώσετε ορθότερα την προβλεπόμενη διαδικασία, διότι τα στάδια έγκρισης των αποφάσεων έχουν διακριτή εφαρμογή, αναλόγως τη χρήση των χώρων και δεν “τσουβαλιάζονται” σε μια κατηγορία όλοι οι δημόσιοι-δημοτικοί χώροι.

Σας ευχαριστώ πολύ για την επικοινωνία.

Πάντα στη διάθεσή σας

Ευάγγελος Μπουρνούς

Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα