36.3 C
Athens
Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΑσφαλτόστρωση – αναβάθμιση οδικού δικτύου κέντρου Ραφήνας χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής

Ασφαλτόστρωση – αναβάθμιση οδικού δικτύου κέντρου Ραφήνας χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής

Με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής που ξεπερνά το 1.4 εκατ. ευρώ ξεκινούν οι εκτεταμένες ασφαλτοστρώσεις για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στο κέντρο της Ραφήνας

Ένα ευρύ πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και άλλων τεχνικών παρεμβάσεων προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως το οδικό δίκτυο του κέντρου της Ραφήνας, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής με το ποσό των 1.479.546,45 ευρώ κατόπιν της υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου Ευαγγ. Μπουρνούς.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Ν. Πέππας, ο Προϊστάμενος Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος, και η Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

Οι ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν σε δημοτικές οδούς της Ραφήνας, στις οποίες παρουσιάζονται φθορές  τόσο από την χρήση όσο και από τις πρόσφατες εργασίες για έργα αποχέτευσης.

Πιο συγκεκριμένα στις εργασίες περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

-Απόξεση ασφαλτικού τάπητα

-Ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη

-Ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση 0,05m

-Στα σημεία όπου θα απαιτηθεί διόρθωση των κλίσεων της οδού, για την καλύτερη απορροή των όμβριων, θα τοποθετηθεί ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση μεταβλητού πάχους

-Εντοπισμός και προσαρμογή των υπαρχόντων φρεατίων στο επίπεδο του οδοστρώματος

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή αναμένεται να υλοποιηθεί ένα εμβληματικό έργο, το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας Πικερμίου, προϋπολογισμού 36,17 εκ. ευρώ, το οποίο εντάσσεται στο ΠΔΕ 2021 της Περιφέρειας.

Παράλληλα, κατόπιν αιτήματος του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου προς την Περιφέρεια Αττικής, άμεση ήταν η ανταπόκριση για την χρηματοδότηση – προμήθεια ειδικού ανελκυστήρα για την πρόσβαση των ΑμΕΑ στην πισίνα του κολυμβητηρίου το οποίο λειτουργεί εντός του Δημοτικού Πάρκου Αναψυχής, ώστε να διευκολυνθεί η ασφαλής προσβασιμότητα τους.

Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα υποδομών που υλοποιούνται στο Δήμο Ραφήνας με  χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει:

«Με συγκροτημένο σχέδιο συνεχίζουμε με συνέπεια την προσπάθειά μας να γίνει μια δυναμική αναπτυξιακή επανεκκίνηση στην Αττική με ισότιμους όρους για όλους τους πολίτες. Είτε με την υλοποίηση εμβληματικών έργων, όπως το Παραολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Ραφήνας Πικερμίου, είτε με την υλοποίηση έργων καθημερινότητας, τα οποία βελτιώνουν την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής στις πόλεις μας, ο στρατηγικός στόχος είναι ένας: η Αττική μας να γίνει μια Περιφέρεια Πρότυπο, η οποία να κατοχυρώνει στην πράξη όρους ισόρροπης ανάπτυξης και δυνατότητες ίσων ευκαιριών για όλους, ώστε να εμπεδωθεί ένα αίσθημα υπερηφάνειας και ευμάρειας για κάθε πολίτη μας».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου κ. Ευάγγ. Μπουρνούς, αναφερόμενος στο έργο αποκατάστασης του οδικού δικτύου, επισήμανε:

«Με την προγραμματική σύμβαση που υπογράψαμε με την Περιφέρεια θα αποκατασταθεί πλήρως το οδικό δίκτυο στο κέντρο της Ραφήνας, στο οποίο με τα έργα της αποχέτευσης προκλήθηκαν ζημιές και κακοτεχνίες. Ευχαριστούμε θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο αίτημα μας για χρηματοδότηση, αναγνωρίζοντας πως η Ραφήνα είναι το δεύτερο λιμάνι της Ελλάδας από πλευράς επιβατικής κίνησης και ως πύλη υποδοχής και αναχώρησης θα πρέπει να έχει την αρμόζουσα οδική εικόνα. Σε δεύτερη φάση προγραμματίζουμε αντίστοιχη χρηματοδότηση για την πλήρη αποκατάσταση του οδικού δικτύου και στους υπόλοιπους οικισμούς».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα