25.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΧείμαρρος ο υπ. Δήμαρχος Ρ-Π Α. Βασιλόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην...

Χείμαρρος ο υπ. Δήμαρχος Ρ-Π Α. Βασιλόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Marathon Press

Α. Βασιλόπουλος: Ο κ. Μπουρνούς ζει σε μια δική του σφαίρα. Νομίζει, ίσως επειδή του το λένε κι οι αυλοκόλακες, ότι κερδίζει μάχες.

Στη συνέντευξη ποταμό που παραχώρησε στην Marathon Press ο υπ. Δήμαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος, μιλά για όλους και για όλα, με απίστευτη ειλικρίνεια και σαφήνεια,  αποφασισμένος να βαδίσει το δρόμο προς την κατάκτηση του στόχου.

Στο πρώτο κομμάτι της συνέντευξης ο κος Βασιλόπουλος ξετυλίγει το σκεπτικό βάση του οποίου συνεργάστηκε με τη διοίκηση Μπουρνούς διατηρώντας πάντα την αυτοδυναμία της παράταξής του.

Παρουσιάζει τις τρικλοποδιές που δέχτηκε και τον ασφυκτικό έλεγχο του κου Μπουρνούς:

«Η παρεμβατικότητά του (Μπουρνούς) ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορούσες να μεταφέρεις ένα στυλό από το ένα γραφείο στο άλλο, κάτι που γίνεται και με τους υπόλοιπους αντιδημάρχους του ακόμη και σήμερα. Αυτοί, όμως, το έχουν επιλέξει, εγώ δεν είχα επιλέξει να με «ευνουχίζει» ουσιαστικά ο συνεργάτης μου», για να καταλήξει:  «Και φτάσαμε στην οριστική ρήξη όταν σε μια συνεδρίαση του Δ.Σ. για το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας, ξεκαθάρισα ότι θα καταψήφιζα το έργο, για να δεχθώ οργανωμένη επίθεση από όλα τα μέλη της παράταξής του».

Αναφέρεται στις παθογένειες της διοίκησης Μπουρνούς:

«Κατ’ αρχάς δεν λειτουργεί σωστά η διοίκηση. Αυτό που έχουμε δεν είναι μια πυραμίδα διοίκησης. Είναι ένα προσωποκεντρικό μοντέλο. Έχουμε φτάσει στο σημείο ο δήμαρχος να αποφασίζει αν θα μπει ένα θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, αν θα κοπεί ένα δέντρο, αν θα μετακινηθεί ένας κάδος, αν θα σκαφτεί ο δρόμος, με ποιον εργολάβο θα γίνει σύμβαση και πώς».

Ολοφάνερη αδυναμία της σημερινής δημοτικής αρχής!

«Δεν έχει διαφημιστεί η πόλη μας πουθενά. Δεν προσελκύει επισκέπτες, όπως γειτονικοί δήμοι, δεν δημιουργεί κατάλληλες υποδομές και συνθήκες να τονωθεί η τοπική αγορά. Συρρικνώνει και παρακμάζει έναν δήμο και τον συνθλίβει στην δυναμική μεγάλων διαμετακομιστικών έργων αντί να αξιοποιήσει την αναπτυξιακή ευκαιρία του δήμου που προσφέρουν οι περιφερειακές υποδομές που αποφασίστηκαν από την Πολιτεία. Δεν υπάρχει σχέδιο, ούτε όραμα για τον δήμο μας. Κι αυτό οφείλεται στην ολοφάνερη αδυναμία της σημερινής δημοτικής αρχής».

Προτεραιότητες Βασιλόπουλου

«Τέσσερις είναι οι προτεραιότητες και μπορώ να σας πω πολύ γρήγορα τι θα έκανα…
Θα οργάνωνα τη διοίκηση και θα κατάρτιζα τους δημοτικούς υπαλλήλους, παρέχοντάς τους νομική υποστήριξη από νομική υπηρεσία, κάτι που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει, και θα τους βοηθούσα ώστε να λειτουργήσει η πιο σημαντική πυραμίδα.

Θα άνοιγα την επικοινωνία με τους πολίτες. Ειδικότητες, δεξιότητες και επαγγελματικά αξιώματα πολιτών μπορούν να δώσουν πολύτιμες λύσεις στον δήμο.

Θα θεσμοθετούσα συνοικιακά συμβούλια. Να ξέρουμε ανά συνοικία ποια είναι τα προβλήματα, τι συμβαίνει, τι πρέπει να λύσουμε.

Θα δημιουργούσα δύο μεγάλα παρκινγκ στη Ραφήνα και τουλάχιστον ένα στο Πικέρμι. Με προδιαγραφές σοβαρές, όχι χωμάτινα…

Θα οργάνωνα τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσουν την πόλη η Αττική Οδός και ο Προαστιακός. Αυτή τη στιγμή έρχονται δύο μεγάλα έργα και ως δήμος δεν έχουμε πει πώς θέλουμε να γίνει η προσέγγιση. Δεν έχουμε την παραμικρή παρέμβαση και την παραμικρή απαίτηση προς το υπουργείο να πούμε πού θα εξυπηρετούσε τους πολίτες περισσότερο το κάθε έργο.

Θα πήγαινα με δική μου δημοτική ομάδα εργασίας να επιβλέψουμε τα μεγάλα έργα. Τηρούνται αυτά που έχει πει η Αττική Οδός; Τηρείται η διαδικασία της αποχέτευσης;»

Για την υποψηφιότητα της κας Τσεβά:

«Πειθήνια στελέχη της παράταξής του, όπως η κα Τσεβά, που μέχρι σήμερα συμφώνησε σ’ όλα τα λάθη του Δημάρχου, αισθάνεται την ανάγκη ξαφνικά να πάρει αποστάσεις από την επερχόμενη ήττα του. Άλλωστε και η προσπάθεια της κας Τσεβά να διασωθεί από το καράβι που βουλιάζει, ουσιαστικά επιταχύνει τη βύθιση».

Πως κερδίζει τους ψηφοφόρους:  

«Εμείς παρουσιάζουμε έναν λόγο συνέπειας, οι δημότες αντιλαμβάνονται με τις παρεμβάσεις μας, με τις προτάσεις μας, με την συνεχή παρουσία και ενδιαφέρον κοντά στα προβλήματά τους, ότι είμαστε δίπλα τους, ότι έχουμε λύσεις και ότι μπορούμε. Θα πρέπει να σας πω ότι το 2019, η αναγνωρισιμότητά μου ως υποψηφίου Δημάρχου ήταν στο 26% και σήμερα είναι πάνω από το 60%. Μας μαθαίνουν και μας εμπιστεύονται. Δημιουργείται συνεχώς μια αυξητική τάση. Το ποσοστό μας έχει ήδη υπερδιπλασιαστεί και έχουμε άλλους 11 μήνες μέχρι τις εκλογές.

Για τη συσπείρωση

«Αν μάλιστα υπάρχει συσπείρωση σε μια εκλογική παράταξη, η γενναία και πολιτικά σοφή ανταπόκριση στο προσκλητήριο ενότητας -όπου όλοι χωρούν και όλοι είναι απαραίτητοι- απέναντι στον κ. Μπουρνούς θα εκπλαγείτε με το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση να είστε βέβαιοι ότι θα κερδίσουμε τη μάχη».

Τι θα μετρήσει περισσότερο στη συνείδηση κάθε δημότη

«Το αίσθημα της ανασφάλειας που καθημερινά βιώνει, η αυξανόμενη καταστροφή της τοπικής αγοράς και η τοπική ανεργία, η αναξιοπιστία προς το πρόσωπο του κ. Μπουρνούς που υπόσχεται τα ίδια από το 2014 κι η αίσθηση του κόσμου ότι υπάρχει μια αλαζονεία από πλευράς δημοτικής αρχής».

Δεσμεύσεις του Ανδρέα Βασιλόπουλου:

«Το προεκλογικό μας πρόγραμμα και βεβαίως η διαφάνεια, ισοτιμία και αξιοπρεπή αντιμετώπιση πολιτών, υπαλλήλων και μελών ομάδας διοίκησης που θα συγκροτήσουμε…»

Ολόκληρη η συνέντευξη του υπ. Δημάρχου Ανδρέα Βασιλόπουλου στο link που ακολουθεί:

https://news.marathonpress.gr/andreas-vasilopoulos-etsi-tha-kerdisoume-ekloges/

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα