18.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Παιανίας: Αυξημένη προσοχή και ετοιμότητα λόγω παρατεταμένου καύσωνα

Δήμος Παιανίας: Αυξημένη προσοχή και ετοιμότητα λόγω παρατεταμένου καύσωνα

Η κορύφωση του καύσωνα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με τις υψηλές όμως θερμοκρασίες να συνεχίζονται – σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ – τουλάχιστον  μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21 απαιτεί την εγρήγορση και αυξημένη προσοχή όλων μας.
Ο Δήμος Παιανίας καλεί τους κατοίκους να περιορίσουν στο ελάχιστο τις υπαίθριες δραστηριότητες και εργασίες τόσο για την ατομική τους προστασία όσο και για την αποφυγή ατυχήματος. Οι πρωτόγνωρες καιρικές συνθήκες δημιουργούν ένα επικίνδυνο μείγμα ευνοώντας και τις πυρκαγιές.
Θυμίζεται ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ
Α) Το κάπνισμα των κυψελών (πυροσβεστική διάταξη 9/2000-9Α /2005).
Β) Η χρήση πυρός σε αγροτικές δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις (πυροσβεστική διάταξη 1/2018).
Κλιματιζόμενοι χώροι έχουν τεθεί  σε λειτουργία ήδη από την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 και για όσο απαιτηθεί στον Δήμο Παιανίας.
Πρόκειται για τους χώρους των ΚΑΠΗ Γλυκών Νερών (25ης Μαρτίου 3, τηλ 2106657013) και Παιανίας (Βασιλίσσης Φρειδερίκης 78, τηλ. 2106641065) οι οποίοι λειτουργούν από τις 08.00 έως τις 20.00.
Λόγω του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ, στον κάθε χώρο μπορούν να φιλοξενηθούν έως 15 άτομα οπότε συστήνεται η τηλεφωνική επικοινωνία για την αποφυγή άσκοπης μετακίνησης και ταλαιπωρίας. Εφόσον απαιτηθεί, ο Δήμος Παιανίας θα ανοίξει και επιπλέον χώρους για την προστασία των κατοίκων.
Κατά την παραμονή στο χώρο είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ.
Επιπλέον, καλούνται οι κάτοικοι να κατεβάζουν τα σκουπίδια τους σε καλά κλεισμένες σακούλες και μόνο τις βραδινές ώρες και να μην πετούν ογκώδη αντικείμενα και γυαλιά  τις επόμενες μέρες.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα