16.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Ρ-Π: Ασημένιο βραβείο για ενεργητική ασφάλεια με κάμερα στα οχήματα

Δήμος Ρ-Π: Ασημένιο βραβείο για ενεργητική ασφάλεια με κάμερα στα οχήματα

Με ακόμη μία σημαντική διάκριση, στο πλαίσιο των “BEST CITY AWARDS“, τιμήθηκε ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου κατά τη φετινή απονομή των βραβείων, στην κατηγορία «Τεχνολογίες που βελτιώνουν την κυκλοφορία των οχημάτων, μεταφορών και τη μετακίνηση των πεζών».

Ειδικότερα, ο Δήμος μας τιμήθηκε με το SILVER BEST CITY AWARD 2022 για το πρωτοποριακό σύστημα πρόληψης ατυχημάτων, βελτίωσης οδικής συμπεριφοράς και ενεργητικής ασφάλειας ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) το οποίο έχει τοποθετήσει στο στόλο των οχημάτων του.

Το πρωτοποριακό ADAS, Mobileye 8 Connect, από τα πιο εξελιγμένα συστήματα στον τομέα του, αποτελείται από μια ειδική κάμερα (διαθέτει ενσωματωμένο modem, αισθητήρα G’s και γυροσκόπιο), η οποία τοποθετείται πίσω από τον κεντρικό καθρέφτη, μια οθόνη EyeWatch™ για τις οπτικές ειδοποιήσεις και GPS για τον ακριβή εντοπισμό του οχήματος.

Με αυτόν τον τρόπο παρέχει σημαντικές πληροφορίες στον οδηγό όπως:

  • Παρακολουθεί την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα και τον ειδοποιεί όταν αυτή μειωθεί ή όταν υπάρχει κίνδυνος εμπρόσθιας σύγκρουσης.
  • Ειδοποιεί τον οδηγό για επικείμενη σύγκρουση με πεζό ή ποδηλάτη, μέχρι και 2 δευτερόλεπτα πριν από τη σύγκρουση.
  • Προειδοποιεί για ακούσια αλλαγή/παρέκκλιση λωρίδας, αν δεν έχει ανάψει φλας.
  • Αλλάζει τη σκάλα των φώτων ανάλογα με τον φωτισμό του δρόμου και την κίνηση των άλλων οχημάτων.
  • Αναγνωρίζει όλα τα σήματα κυκλοφορίας και τις ενδείξεις ορίων ταχύτητας και τον ειδοποιεί όταν το υπερβεί.

Παρέχει επίσης τη δυνατότητα ορθότερης διαχείρισης και καταμερισμού του στόλου των οχημάτων και καταγραφής – αποτύπωσης (σε GiS πλατφόρμα) του συνόλου των στοιχείων που περιβάλουν το οδικό δίκτυο.

Η σημαντική διάκριση η οποία δεν είναι η πρώτη, ουσιαστικά επιβραβεύει τη σταθερή πολιτική του Δήμου στην κατεύθυνση του διαρκούς εκσυγχρονισμού των υπηρεσιών, του εξοπλισμού αλλά και του στόλου των οχημάτων, με βασική προτεραιότητα την ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών αλλά και τη βέλτιστη εξυπηρέτηση.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα