16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDDiscoverEU: Δώρο εκ Βρυξελλών στη νεολαία μας απ’ τον Πρεσβευτή Περιβάλλοντος Ελλάδας...

DiscoverEU: Δώρο εκ Βρυξελλών στη νεολαία μας απ’ τον Πρεσβευτή Περιβάλλοντος Ελλάδας στην Ε.Ε. Α. Βασιλόπουλο

Νέες και νέοι ετοιμαστείτε να εξερευνήσετε την Ευρώπη…

Ανοίγει σιγά-σιγά η βεντάλια ευρωπαϊκών προγραμμάτων που έφερε απ’ τις Βρυξέλλες ο Ανδρέας Βασιλόπουλος Πρεσβευτής Περιβάλλοντος της Ελλάδας στην Ε.Ε. απ’ την πρόσφατη παρουσία του εκεί.

Η υποβολή αιτήσεων για συγκεκριμένα προγράμματα μάλιστα, όπως αυτό της Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας DiscoverEU, γίνονται απευθείας στην Ε.Ε. χωρίς καμία μεσολάβηση άλλου φορέα.

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου δεν γίνεται ευρωπαϊκός με αερολογίες. Για ν’ αναβαθμιστεί σε Δήμο ευρωπαϊκού επιπέδου χρειάζεται και δήμαρχο αυτού του βεληνεκούς. Με απλά λόγια χρειάζεται Ευρωπαίο Δήμαρχο, τον Ανδρέα Βασιλόπουλο!

Ετοιμαστείτε λοιπόν νέες και νέοι να εξερευνήσετε την Ευρώπη!

Νέες και νέοι ετοιμαστείτε να εξερευνήσετε την Ευρώπη… σας προσκαλεί ο Ανδρέας Βασιλόπουλος:

Με χαρά σας προσκαλώ να συμμετέχετε στην Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία DiscoverEU. Η Επιτροπή θα διαθέσει δωρεάν κάρτες σιδηροδρομικών μετακινήσεων σε Ευρωπαίες και Ευρωπαίους ηλικίας 18 έως 20 ετών (γέννηση από 1/1 έως 31/12 του 2004).

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται απευθείας στην Ε.Ε. (https://youth.europa.eu/discovereu/apply_en) και για την ταξιδιωτική περίοδο το 2023 λήγει 25 Οκτωβρίου 2022.

«Ως Πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον, στηρίζω και προωθώ τη δράση DiscoverEU και το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας που διανύουμε. Οφείλουμε, καθένας από τη θέση του, να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά να αποκτήσουν εμπειρίες και γνώση, να αξιοποιήσουν την ευρωπαϊκή κινητικότητα, να γνωρίσουν Ευρωπαίους συμπολίτες τους, να μη χάσουν καμία από τις ευκαιρίες που υπάρχουν».

Οι επιτυχόντες και οι επιτυχούσες θα μπορούν να ταξιδέψουν είτε μόνοι είτε σε ομάδες μέχρι πέντε ατόμων (όλα τα άτομα πρέπει να είναι εντός του επιλέξιμου ηλικιακού φάσματος). Τα ταξίδια πρέπει να έχουν ελάχιστη διάρκεια τη μία ημέρα και μέγιστη τις 30 ημέρες. Για να ενισχυθούν τα βιώσιμα ταξίδια, και με τον τρόπο αυτόν να υποστηριχθεί η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες στο DiscoverEU θα ταξιδέψουν κατά κύριο λόγο σιδηροδρομικώς. Ωστόσο, για να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στις μετακινήσεις, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες μπορούν να χρησιμοποιήσουν και άλλα μέσα μεταφοράς, όπως λεωφορεία ή πλοία ή, κατ’ εξαίρεση, αεροπλάνα.

Οι δικαιούχοι λαμβάνουν επίσης και μία εκπτωτική κάρτα DiscoverEU για τις επισκέψεις σε μουσεία, εκπαιδευτικές δραστηριότητες, διαμονή και διατροφή.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα