20.3 C
Athens
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕκ περιφοράς Δ. Συμβούλια – Απουσία συνεννόησης μειοψηφίας – Kαι…νικητής ο τοπάρχης...

Εκ περιφοράς Δ. Συμβούλια – Απουσία συνεννόησης μειοψηφίας – Kαι…νικητής ο τοπάρχης Ρ-Π

Στο ντούκου θα πέρναγε άλλη μια κίνηση του πολυσχήμονα τοπάρχη Ραφήνας-Πικερμίου σχετικά με την εκμετάλλευση της έκτασης δίπλα στο κοιμητήριο Ραφήνας, αν δεν υπήρχε η δημοσιοποίηση, για προσωπικούς λόγους, του Ανδρέα Βασιλόπουλου που στηρίζει την δημοτική αρχή Μπουρνούς απ’ τη θέση που του δόθηκε ως αντιδήμαρχος.

Ο κος Βασιλόπουλος «ως θεματοφύλακας του καλού» υπέρ των κατοίκων της Ραφήνας αναφέρεται στο “Ντροπιαστικό για το Δήμο μας το αίτημα της Intrakat” που ζήτησε παραχώρηση έκτασης 11 στρεμμάτων δίπλα στο κοιμητήριο για την εναπόθεση αποξεσμένης ασφάλτου απ’ το έργο αποκατάστασης οδικού δικτύου των καμένων περιοχών της φονικής φωτιάς του Ιουλίου 2018, ανησυχεί και για την υγεία(!) των κατοίκων καθώς επισημαίνει:

“Τέλος, επειδή η υγεία των δημοτών είναι πάνω από κάθε εργολαβικό συμφέρον, εναντιωνόμαστε στην επιλογή του οικοπέδου αυτού διότι θα επιβαρύνει την πόλη. Καθημερινά τόσο η διέλευση (από τον ήδη επιβαρυμμένο αστικό ιστό) των μεγάλων φορτηγών με τα υπολείμματα της αποξεσμένης ασφάλτου, όσο και η εκφόρτωση και παραμονή των υλικών, θα επιβαρύνουν την υγεία των κατοίκων της Ραφήνας επί σχεδόν δύο χρόνια. Είναι προφανές ότι το οικόπεδο αυτό θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί που θα γίνουν τα έργα, δηλαδή εντός της πυρόπληκτης ζώνης που αφορά η εργολαβία της Intrakat”. Ένεκα τούτων η παράταξη του κου Βασιλόπουλου καταψήφισε την δημαρχιακή πρόταση.

Ρήγμα στην παντοδυναμία Μπουρνούς; 

Κι ενώ η ζυγαριά έγερνε προς την, για πρώτη φορά, διάσπαση συνοχής της δημοτικής πλειοψηφίας, πολύ περισσότερο δε μετά και την εκ του ασφαλούς «διαμαρτυρία» Μώρου (προέδρου του Δ.Σ.) με την λευκή ψήφο του στο επίμαχο θέμα, έρχεται η απρόσμενη όσο και ακατανόητη θετική ψήφος της μείζονος μειοψηφίας του κου Φαφούτη να υπερθεματίσει την ενέργεια του δημάρχου και να ευλογήσει μελλοντικά σχέδια που ίσως αποδειχτούν καταστροφικά για την πόλη.

Με τούτα και με κείνα, μετά και τις αρνητικές ψήφους της παράταξης ελάσσονος μειοψηφίας του κου Πιστικίδη, συν την αρνητική ψήφο της Κατερίνας Παπαδοπούλου, η οποία διαχώρισε την θέσης της απ’ την παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας που εκπροσωπείται απ’ τον κο Κάρλος και την επίσης λευκή ψήφο του κου Τσαλαπατάνη (οι λευκές ψήφοι δεν υπολογίζονται στην καταμέτρηση), η παράταξη Φαφούτη έσωσε το δήμαρχο κο Μπουρνούς απ’ το να χρεωθεί για πρώτη φορά ότι δεν πέρασε θέμα με εισήγησή του.

Στην ΑΔΑ: Ψ6ΕΗΩ16-Ε91  σαφώς αναφέρεται: «Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων κ.κ . Β.Πιστικίδη, Αντ. Παλπατζή και Παν. Δήμα, Αικ. Παπαδοπούλου, κ.κ. Α. Βασιλόπουλου, Φ. Τζουμέρκα και Β. Βασιλικού, ενώ οι κ.κ. Κων/νος Μώρος και Χρ. Τσαλαπατάνης δήλωσαν λευκό και δεν υπολογίζονται στην καταμέτρηση. 1) Την απόδοση χώρου 12,28 στρεμμάτων για εγκατάσταση εργοταξίου στην εταιρεία ΄΄ΙΝΤRΑΚΑΤ΄΄ Α.Ε. με την υποχρέωση αυτής, πλην των δεσμεύσεων που αναλαμβάνει η ανώνυμη τεχνική εταιρεία με την επιστολή της, για την περίφραξη και την ευταξία του χώρου εργοταξίου, και οι υποδομές αυτές να παραμείνουν δεσμευτικά και μετά την αποχώρησή τους, μετά τη λήξη του χρόνου υλοποίησης της σύμβασης (18 μήνες), τη δέσμευση της ανωνύμου τεχνικής εταιρίας, να αναλάβει την ασφαλτόστρωση του πρόσφατα αγορασθέντος χώρου, στο μέτωπο της οδού Αύρας , δίπλα στο Δημοτικό Κοιμητήριο Ραφήνας , έκτασης περίπου εννέα (9) στρεμμάτων και την περίφραξή αυτού, σύμφωνα με οδηγίες που θα δοθούν από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, δαπάνη που ξεπερνά υπολογιστικά το ύψος των 100.000 Ευρώ, 2) τη δυνατότητα χορήγησης χρονικής παράτασης λειτουργίας του εργοταξίου εφόσον απαιτηθεί, για την ολοκλήρωση του έργου, λόγω του παραλλήλου έργου της αποχέτευσης και πιθανής αποκάλυψης αρχαιολογικών ευρημάτων, 3) Την εξουσιοδότηση του Δημάρχου για τις περαιτέρω ενέργειες».

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα