22.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΈπεσε η οροφή του δημοτικού σχολείου στον Βαρνάβα – «Εγκληματική ενέργεια»

Έπεσε η οροφή του δημοτικού σχολείου στον Βαρνάβα – «Εγκληματική ενέργεια»

Δείτε φωτογραφίες από το σχολείο – Τρομάζει η σκέψη τι θα είχε συμβεί αν το σχολείο ήταν ανοιχτό και με παιδιά στις αίθουσες

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το δημοτικό σχολείου του Βαρνάβα Αττικής, όπου κατέρρευσε η οροφή. Το περιστατικό, σύμφωνα με αναρτήσεις στα social media, έγινε αντιληπτό από τη διευθύντρια του σχολείου το πρωί της Πέμπτης.

Οι φωτογραφίες δείχνουν την ολοκληρωτική κατάρρευση της οροφής και τρομάζει η σκέψη τι θα είχε γίνει αν το σχολείο δεν ήταν κλειστό λόγω καλοκαιριού και οι αίθουσες ήταν γεμάτες με μαθητές και καθηγητές.

«Εγκληματίες!!! Παίζουν με τίς ζωές των παιδιών μας» αναφέρουν γονείς μαθητών του σχολείου σε αναρτήσεις στα social media:

«Εγκληματική ενέργεια και ανευθυνότητα πάνω από τα κεφάλια των παιδιών μας»

«Εγκληματική ενέργεια χαρακτηρίζει την κατάρρευση της οροφής του σχολείου στον Βαρνάβα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και τονίζει ότι «το άνοιγμα θα γίνει εφόσον γίνουν οι απαραίτητες αυτοψίες από τη τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την ασφάλεια των παιδιών μας και των δασκάλων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το λιγότερο εγκληματική ενέργεια και ανευθυνότητα πάνω από τα κεφάλια των παιδιών μας… Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα!! Η οροφή της Έκτης τάξης κατέρρευσε μετά από εργασίες που είχαν γίνει μέσω του ενεργειακού προγράμματος που είχε ενταχθεί το σχολείο.

Έχουμε ενημερώσει κάθε αρμόδιο και περιμένουμε τις απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου. Το άνοιγμα του σχολείου θα γίνει εφόσον γίνουν οι απαραίτητες αυτοψίες από τη τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την ασφάλεια των παιδιών μας και των δασκάλων».

Δήμος Μαραθώνος: Στο πλαίσιο του έργου ενεργειακής αναβάθμισης η πτώση της ψευδοροφής

Ο Δήμος Μαραθώνος αναφέρει ότι η κατάρρευση της ψευδοροφής σημειώθηκε στο πλαίσιο του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου και διαβεβαιώνει ότι «θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες για την ασφαλή λειτουργία του».

Αναλυτικά:

Στο πλαίσιο του έργου ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων δημοτικής ενότητας Βαρνάβα και στο Δημοτικό Σχολείο Βαρνάβα, σημειώθηκε πτώση ψευδοροφής σε αίθουσα του σχολείου που είχε τοποθετηθεί από τον ανάδοχο. Ο Δήμαρχος Στέργιος Τσίρκας, μαζί με τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαραθώνος επισκέφθηκαν το Σχολείο, ενώ άμεσα κλήθηκε και ο ανάδοχος.

Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, μαζί με τον ανάδοχο, διενεργούν πλήρη και ενδελεχή έλεγχο σε όλες τις κατασκευές που έγιναν στα πλαίσια του έργου, αλλά και σε όλες τις εγκαταστάσεις του σχολικού κτιρίου ώστε να διασφαλιστεί η καταλληλότητά τους και η ασφάλεια μαθητών και διδασκόντων, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όπως άλλωστε γίνεται σε όλα τα σχολικά κτίρια.

Ο Δήμος Μαραθώνος, σε κάθε περίπτωση, θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες και νόμιμες ενέργειες για την ασφαλή λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Βαρνάβα και τη διασφάλιση των δημοτικών συμφερόντων.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα