22.8 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΓράμμα προς τους μαθητές της Γ’ Λυκείου!

Γράμμα προς τους μαθητές της Γ’ Λυκείου!

Είναι η πρώτη φορά που ψηφίζεις και μπορεί να μην είσαι βέβαιος αν πρέπει να συμμετέχεις, ή ποιο κόμμα, ποια παράταξη πρέπει να ψηφίσεις. Κάποιοι ενδεχομένως θα σου πουν ότι δεν χρειάζεται να το βασανίσεις και πολύ, αφού υπάρχει κάποιος συγγενής, φίλος ή γνωστός στους κύκλους σου που φαίνεται καλό παιδί και  με την ψήφο σου θα έχεις και κάποιες άκρες…Είναι όμως έτσι;

Στις 8 Οκτωβρίου ψηφίζεις για τις δημοτικές  και περιφερειακές εκλογές. Ψηφίζεις δηλαδή για την διοίκηση της πόλης σου και για την διοίκηση της ευρύτερης περιοχής σου, της περιφέρειας.

Είναι η πρώτη φορά που ψηφίζεις και μπορεί να μην είσαι βέβαιος αν πρέπει να συμμετέχεις, ή ποιο κόμμα, ποια παράταξη πρέπει να ψηφίσεις. Κάποιοι ενδεχομένως θα σου πουν ότι δεν χρειάζεται να το βασανίσεις και πολύ, αφού υπάρχει κάποιος συγγενής, φίλος ή γνωστός στους κύκλους σου που φαίνεται καλό παιδί και  με την ψήφο σου θα έχεις και κάποιες άκρες…

Είναι όμως έτσι;

Η απόφαση σου είναι σημαντική και θα επηρεάσει τη ζωή σου και το μέλλον όλων μας. Δυο δρόμοι ανοίγονται μπροστά σου. Από τη μια να στηρίξεις μια από τα ίδια, δηλαδή όλους αυτούς τους δημάρχους, περιφερειάρχες και τους συμβούλους τους που με τις πράξεις και τις θέσεις τους θέλουν να σε πείσουν ότι τα πράγματα δεν αλλάζουν, ότι δεν μπορούμε να παλέψουμε για ένα καλύτερο κόσμο. Καλύτερα σου λένε, «το πάμε και όπου βγει», να κλειστείς στο καβούκι σου, και να κοιτάξεις την πάρτη σου για να επιβιώσεις.

Τους είδες όλους αυτούς τους δημάρχους να προσπαθούν να ξεφουσκώσουν τις κινητοποιήσεις της νεολαίας, τους βλέπεις και τώρα στις μεγάλες πυρκαγιές και πλημμύρες να σου λένε – ότι το κράτος δεν μπορεί να τα βάλει με τη θεομηνία, ότι δεν μπορεί να προστατεύσει το λαό, άκουσες ακόμα και κάποιους επιστήμονες να λένε ότι η «Μαγνησία –με τους δεκάδες νεκρούς- άντεξε». Είναι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που δεν λένε κουβέντα ότι ο προϋπολογισμός για την δασοπροστασία αποτελεί το 0,04 % του συνόλου, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί ότι τα λεφτά για αντιπλημμυρικά έργα δεν αξίζουν τον κόπο, ότι έχουν απολυθεί το 2019 όλοι οι δασεργάτες της Αττικής που φρόντιζαν τα δάση…Είναι οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες που ακόμα και μετά τους πάνω από 100 νεκρούς στο Μάτι δεν άλλαξαν τίποτα στην περιοχή για να γίνει πιο ασφαλής.

H μέρα με τη νύχτα χωρίζει όλους αυτούς με όσους κατεβαίνουν στις εκλογές με το ΚΚΕ, με την παράταξη της ΛΑIKHΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.

Γιατί εμείς δεν είμαστε με «το πάμε και όπου βγει». Ξέρουμε ότι σήμερα στον 21ο αιώνα που ο άνθρωπος φτιάχνει μεγαλουπόλεις μέσα στις ερήμους και κάνει τουριστικά ταξίδια στο διάστημα, το κράτος αν ήθελε θα μπορούσε να εγγυάται μια ασφαλή και ανθρώπινη ζωή για όλη την κοινωνία. Όμως αυτό το κράτος δεν νοιάζεται γι αυτό, νοιάζεται για την «επενδυτική βαθμίδα», για να πάνε καλά οι μεγάλες επιχειρήσεις, για να γίνεται η οκτάωρη εργασία δεκατριαώρη, να δουλεύουμε μέχρι τα 74, για να στέλνει η Ελλάδα όπλα στους  πολέμους του ΝΑΤΟ, τη στιγμή που οι άνθρωποι χάνουν τα σπίτια τους λόγω καταστροφών ή λόγω χρεών.

Οι εκπρόσωποι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι στην άλλη όχθη. Στην Αττική και σε όλη  την Ελλάδα ήταν μαζί σου στους δρόμους για να φτιαχτούν σύγχρονα σχολικά κτήρια, για να μην κλείσουν τμήματα, για να δώσουν οι δήμοι τα χρήματα που χρειάζονται τα σχολεία. Ήταν στα καμένα δάση στην Πεντέλη και στην Πάρνηθα, στα πλημμυρισμένα στη Μάνδρα και στη Μαγνησία για να βοηθήσουν όσους είχαν ανάγκη, αλλά και τώρα μπροστά στα δημαρχεία και στις περιφέρειες διεκδικούν να αποκατασταθούν όσοι έχασαν το σπίτι τους, το χωράφι τους, τη δουλειά τους.

Στα ψηφοδέλτια της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ θα βρεις τους δασκάλους σου που ήταν μαζί σου στις κινητοποιήσεις για το έγκλημα στα Τέμπη, για να μην μπει η αστυνομία στα πανεπιστήμια, αγωνίστηκαν μαζί σου στις κινητοποιήσεις στο Μαραθώνα για να μην φτιαχτεί η επικίνδυνη χωματερή αλλά και στον Πειραιά για να μην φτιαχτούν τα καζάνια του θανάτου και για να μην κλείσει το ρεύμα στα σχολεία.  Τους δασκάλους σου που και μέσα στο μάθημα δεν έμειναν μόνο στην ύλη, αλλά σου μίλησαν και για άλλα. Σου είπαν ότι μαγκιά δεν είναι να χτυπάμε τους αδύναμους και τους μετανάστες, αλλά να τους δείχνουμε αλληλεγγύη, να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο όλων των ανθρώπων.

Αντίθετα στα ψηφοδέλτια των άλλων, θα δεις δημάρχους, αντιδημάρχους που ήθελαν να σπάσουν τις καταλήψεις, που έλεγαν στους μαθητές ότι το 2023 τα σχολεία-κοντέινερ είναι η λύση…

Τι νόημα έχει να ακούμε από όλους αυτούς τα γνωστά: αυτά που ζητάτε είναι σωστά, αλλά δεν υπάρχουν χρήματα, ότι δεν μπορείς να κάνεις και πολλά που δεν φτάνουν τα λεφτά της οικογένειας σου για σπουδές, που με μια μόνο δουλειά δεν μπορείς να ανοίξεις το δικό σου σπίτι.

Τώρα έχεις την επιλογή! Δυνάμωσε σε δήμους και περιφέρειες την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ! Περισσότεροι δήμαρχοι, περιφερειάρχες και σύμβουλοι της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στις 9 Οκτώβρη σημαίνει περισσότερες φωνές που θα διεκδικούν τα δεκάδες δις που χαρίζουν οι κυβερνήσεις σε βιομήχανους και εφοπλιστές να πηγαίνουν για σχολεία, νοσοκομεία, για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιο δυνατή ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σημαίνει ότι θα χεις δημάρχους όπως στην Πάτρα που παλεύουν με τους εργαζόμενους για καλύτερους μισθούς και δικαιώματα, που κατέβηκαν σε Μαραθώνια πορεία για να παρθούν μέτρα για τους ανέργους.

Πιο δυνατή ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σημαίνει περισσότερους συμβούλους στην περιφέρεια που θα παλεύουν για να μην φτιάξουν και άλλη χωματερή στην Δυτική Αττική, για να μην φτιάξουν εργοστάσια καύσης σκουπιδιών μέσα στις πόλεις. Θα μπουν μπροστά για την αναδάσωση, τα αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά και αντισεισμικά έργα, για να μην καταστραφούν δάση και  πάρκα, για να έχουμε δωρεάν χώρους άθλησης και πολιτισμού για τα νέα παιδιά.

Πιο δυνατή ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  σημαίνει ότι θα έχεις στο δήμο και στην περιφέρεια ένα εκπρόσωπο που θα είναι ένας από σένα! Ανθρώπους του λαού, αγωνιστές, ανθρώπους του πνεύματος, καλλιτέχνες αντιφασίστες που δεν είναι παπαγαλάκια του συστήματος.

Όλους αυτούς που κινητοποιούνται σε γειτονιές της Αττικής μαζί τους κατοίκους τους για να μην μας παίρνουν τα σπίτια οι τράπεζες, για να μην μας κόβουν το ρεύμα, για να μπορείτε να κάνετε το άθλημα, την τέχνη που θέλετε χωρίς να «στεγνώνουν» οι γονείς σας, για να υπάρχουν παιδικοί σταθμοί για όλα τα παιδιά!

Κάνε το βήμα λοιπόν! Η πρώτη σου ψήφος να είναι κόκκινη! Να είναι από την καρδιά σου για όλα αυτά που λαχταράς!

Μαζί θα αγωνιστούμε

  • Για μια ζωή που θα σπουδάζεις αυτό που επιθυμείς και όχι αυτό που αντέχει η τσέπη των γονιών σου
  • Για δουλειά που θα σου εξασφαλίζει να ζεις σαν άνθρωπος στον 21ο αιώνα και όχι γεμάτος άγχος και με ωράριο λάστιχο.
  • Για να ζούμε με το εμείς και όχι με το εγώ.

Ρίξε παντού την κάλπη το ψηφοδέλτιο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  σε δήμους και περιφέρειες. Τρόμαξε όλους αυτούς που θέλουν τη ζωή μας μίζερη για να κονομάνε οι λίγοι… 

Δάρδαλης Νίκος, καθηγητής σε σχολείο της Αν. Αττικής, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της  Λαϊκής Συσπείρωσης στην περιφέρεια της Αττικής με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα