14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΙσολογισμός Ρ-Π: Αλαλούμ ασυνεννοησίας για πιθανές αποζημιώσεις πυροπαθών φονικής φωτιάς στο Μάτι

Ισολογισμός Ρ-Π: Αλαλούμ ασυνεννοησίας για πιθανές αποζημιώσεις πυροπαθών φονικής φωτιάς στο Μάτι

Με αυτή τη δημοτική αρχή, όπου όλα κινούνται στη σφαίρα του ψεύδους,  ο δήμος δεν προκόβει…

Στη συζήτηση για τον ισολογισμό του δήμου επισημάνθηκε απ’ τον Ανδρέα Βασιλόπουλο ότι δεν υπάρχει κωδικός επισφάλειας σχετικά με τις αγωγές των πυροπαθών της φονικής φωτιάς στο Μάτι, σύμφωνα με τις οποίες ο δήμος απειλείται με αποζημιώσεις πολλών εκατομμύριων ευρώ αν οι προσφεύγοντες δικαιωθούν.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία σε αγωγή αποζημίωσης πυροπαθών ο δήμος δικαιώθηκε επειδή η αποζημίωση που επιδίκασε σε συμπολίτη μας, αθώωσε το δήμο και την καταλόγισε στο δημόσιο.

Βάση της απόφασης αυτής ο δήμαρχος τόνισε: «Επομένως η εκτίμηση – δεν είναι δική μου, είναι εκτίμηση δικαστικών αρχών – είναι ότι οι περισσότερες, για να μην πω το σύνολο των αγωγών αυτών, δε θα καταλήξουνε σε αποζημιώσεις εις βάρος του Δήμου».

Στο σημείο αυτό επενέβη ο Ανδρέας Βασιλόπουλος τονίζοντας: «Πρόεδρε, φαντάζομαι δεν είναι εκτίμηση δικαστικών αρχών όπως λέει ο Δήμαρχος, αλλά δικηγόρων εννοεί».

Κατόπιν ρώτησε: «Υπάρχει κάποια γραπτή απάντηση-γνωμάτευση των δικηγόρων ότι δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος;»

Κι εδώ απαντά ο πρόεδρος της Ο.Ε. κος Γαβριήλ ο οποίος λέει: «Ναι, είναι σύμφωνα με τις αποφάσεις των δικηγόρων του Δήμου, την εκτίμησή τους», ο Βασιλόπουλος επιμένει αν είναι γραπτή κι ο Γαβριήλ αμήχανα απαντά «Προς τους ορκωτούς λογιστές νομίζω ότι είναι γραπτή»

Όταν ο Ανδρέας Βασιλόπουλος την επομένη ζήτησε εγγράφως να του σταλεί η γραπτή εκτίμηση των δικηγόρων του δήμου, απάντησε ο Γ.Γ. του δήμου Α. Γκουγκουλής «για τις αγωγές των συγγενών των θυμάτων δεν δύναται να γίνει εκτίμηση της έκβασής τους» επικαλούμενος εκτίμηση της ειδικής σύμβουλου δικηγόρου του Δήμου!

Τρεις, δήμαρχος – αντιδήμαρχος – Γ.Γ. κι ο κούκος, δικηγόρος, δημιούργησαν το πλήρες αλαλούμ μεταξύ τους, ενισχύοντας την άποψη ότι με αυτή τη δημοτική αρχή, όπου όλα κινούνται στη σφαίρα του ψεύδους,  ο δήμος δεν προκόβει…

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα