21.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚατερίνα Παπαδοπούλου: Ένα εργοτάξιο δεν είναι ο ιδανικός “γείτονας” για το κοιμητήριο...

Κατερίνα Παπαδοπούλου: Ένα εργοτάξιο δεν είναι ο ιδανικός “γείτονας” για το κοιμητήριο Ραφήνας!

Μιλώντας με την Κατερίνα Παπαδοπούλου δημοτική σύμβουλο ελάσσονος μειοψηφίας παράταξης «Δημοτική Αλλαγή», τόνισε ότι η αρνητική ψήφος της περί παραχώρησης 12 στρεμμάτων δίπλα στο νεκροταφείο ως εργοτάξιο της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, αναδεικνύει την υποχρέωση σεβασμού προς τα προσφιλή πρόσωπα ενός εκάστου και όλων μας, που αναπαύονται στο κοιμητήριο Ραφήνας.

Η κα Παπαδοπούλου δίνει μια άλλη διάσταση ανθρώπινης ευαισθησίας με την αρνητική ψήφο της καθώς επισημαίνει:

«Ένα εργοτάξιο τέτοιου μεγέθους δεν είναι σωστό να λειτουργήσει δίπλα σε λατρευτικούς χώρους. Το Κοιμητήριο είναι χώρος ιερός όπου η ησυχία, η γαλήνη και η ηρεμία πρέπει να παρέχονται διαρκώς και αδιαλείπτως. Ως Δημοτικοί Σύμβουλοι έχουμε υποχρέωση να διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία του Κοιμητηρίου με σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο. Ένα εργοτάξιο που θα λειτουργεί ενδεχομένως καθημερινά και αδιάκοπα δεν είναι ο ιδανικός “γείτονας”». Φανταστείτε να συμπέσει κηδεία με την συνεχή ροή τριαξονικών φορτηγών που έρχονται να ξεφορτώσουν στο εργοτάξιο!

Επιπροσθέτως εκφράζει τις επιφυλάξεις της γιατί παραχωρούνται 12,28 τ.μ. ενώ η  κατασκευαστική εταιρεία ζητά να της παραχωρηθούν λιγότερα και συγκεκριμένα 11,28 τ.μ., ενώ καταλήγει αναρωτώμενη «πως επιλέχτηκε μία έκταση τόσο μακριά  από το σημείο που πρόκειται να εκτελεστούν τα έργα; Παρακαλώ να επιλεγεί άλλος χώρος προς χρήση του εργοταξίου». Πρόταση που συμπίπτει με τα λεγόμενα του Βασίλη Πιστικίδη, επικεφαλής ελάσσονος μειοψηφίας, στην δική του τοποθέτηση που δημοσιοποιήσαμε  Β. Πιστικίδης: Ανδρέα (Βασιλόπουλε) δεν είναι κακό να άρεις τη στήριξη προς την παράταξη του Δημάρχου!

Επιτέλους αρχίζει ν’ αχνοφαίνεται ότι η μειοψηφία του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου έχει τη δυνατότητα να κάνει ουσιαστικές παρεμβάσει, έχουμε αναδείξει κατά καιρούς πετυχημένες παρεμβάσεις της μείζονος μειοψηφίας, ανακόπτοντας την μονοκρατορία Μπουρνούς, αρκεί ν’ αποκτήσει κοινό βηματισμό, συναποφασίζοντας για θέματα που πλήττουν τον δήμο. Αρκεί η αγάπη για τον τόπο κι η αγωνία για το που τον οδηγεί ένας τοπάρχης που αποφασίζει και πράττει χωρίς να δίνει λογαριασμό υποβοηθούμενος απ’ το δικαίωμα των αποφάσεων διά περιφοράς.

Όπως διαμορφώθηκαν τα πράγματα στο επίμαχο θέμα, αν η μειοψηφία είχε συντονιστεί, θα μπορούσε να πανηγυρίζει ότι έστω για μια φορά δεν πέρασε θέμα που εισηγήθηκε ο δήμαρχος.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα