21.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚαθαριότητα Ραφήνας: Ελλειμματική ανταπόκριση στις ανάγκες απ’ τον αρμόδιο αντιδήμαρχο

Καθαριότητα Ραφήνας: Ελλειμματική ανταπόκριση στις ανάγκες απ’ τον αρμόδιο αντιδήμαρχο

Στο έλεος ελλειμματικής καθαριότητας οι κάτοικοι – Γίνονται οδοκαθαριστές για να διατηρήσουν όχι το πεζοδρόμιο αλλά το δρόμο τους καθαρό

Δεν είναι η πρώτη ούτε θα είναι η τελευταία φορά που αναγκαζόμαστε να καθαρίσουμε μόνοι το δρόμο μας και μάλιστα χωρίς να τον έχουμε οι ίδιοι γεμίσει απορρίμματα. Προ ολίγων μόλις ημερών «γυαλίσαμε» το αδιέξοδο της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, που έχει το «προνόμιο» να είναι κατηφορικό και να κλείνεται απ’ την αρχαιολογία. Ένεκα τούτου όλα τα φερτά υλικά απ’ τον αέρα και τη βροχή συγκεντρώνονται στο δρόμο μπροστά στο σπίτι μας και ποτέ μα ποτέ ο δήμος δεν έχει ενδιαφερθεί να καθαρίσει.

Με την πρόβλεψη έντονων βροχοπτώσεων φροντίσαμε να καθαρίσουμε το δρόμο ώστε να μην εμποδιστεί το νερό να φύγει με τη φυσική φορά προς τον αρχαιολογικό χώρο.

Στο πεζοδρόμιο του απέναντι οικοπέδου, όπως είναι φυσικό γιατί κάπου πρέπει να βγαίνουν, συγκεντρώθηκαν κλαδέματα από κουρέματα εντός του αρχαιολογικού, τα οποία μετά από ειδοποίηση της υπηρεσίας ήρθε να μαζέψει ο δήμος.

Ως εδώ όλα καλά.

Όμως δεν αρκεί ο δήμος να πάρει τα κλαδιά αλλά και να μαζέψει τα κατάλοιπα που γέμισαν το δρόμο. Αυτό δυστυχώς ποτέ δεν γίνεται, αφού έρχεται μόνο η αρπάγη με τον οδηγό, χωρίς οδοκαθαριστή που θα μαζέψει τις βρωμιές που απομένουν.

Αυτό επαφίεται σε μας, χωρίς να είναι βεβαίως δουλειά μας. Κι αν τα κλαδέματα ήταν δικά μας θα λέγαμε να το πάρει το ποτάμι. Όμως είναι ξένα προς εμάς, άσε που κι όταν παίρνουν δικά μας κλαδιά μας αναγκάζουν να πληρώνουμε την αποκομιδή τους και να μαζεύουμε ότι απομένει εμείς παρότι πληρώσαμε!

Αυτή είναι η καθαριότητα που προσφέρεται στους κατοίκους της Ραφήνας, που βρίσκονται λίγο πιο έξω απ’ το κέντρο της πόλης.

Οι εικόνα αδιάψευστος μάρτυρας… Όπως βλέπετε  ο δρόμος αριστερά και το πεζοδρόμιο του σπιτιού μας είναι ολοκάθαρα από μέρες. Δεξιά ότι απέμεινε μετά την απομάκρυνση των κλαδικών περιμένει να το καθαρίσουμε!

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα