22.8 C
Athens
Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΜΑΖΙ με τον Ανδρέα (Βασιλόπουλο): Γνωρίστε την Αθηνά Πρόγιου, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο...

ΜΑΖΙ με τον Ανδρέα (Βασιλόπουλο): Γνωρίστε την Αθηνά Πρόγιου, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Δ.Ε. Πικερμίου

Ως Κοινοτική Σύμβουλος Πικερμίου έχω ασχοληθεί επισταμένως με τα προβλήματα που ταλανίζουν επί μακρόν την περιοχή μας, ειδικότερα όμως τα περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως η ηχορύπανση από τις πτήσεις των αεροσκαφών και η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα πλοία στη Ραφήνα, αποτελούν τομείς της εξειδίκευσής μου και στον τομέα αυτό έχουμε αναπτύξει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης στο πλαίσιο του προγράμματός μας.

Ένα απ’ τα διαμαντάκια που κοσμούν το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Δύναμη Ανάπτυξης» του Ανδρέα Βασιλόπουλου, υπ, Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, η Αθηνά Πρόγιου. Έχει αποκτήσει εμπειρία στα αυτοδιοικητικά ως Κοινοτική Σύμβουλος Πικερμίου κι έχει πολλές φορές καταγγείλει με έγγραφες τεκμηριωμένες διαμαρτυρίες, θέματα υψίστης σημασίας για την τοπική κοινωνία.

Στο κείμενο που ακολουθεί η Αθηνά αναφέρεται σε προσωπικά στοιχεία των δυνατοτήτων της, στην απόφασή της να εμπιστευτεί τον Ανδρέα Βασιλόπουλο, ώστε μαζί να κάνουν το όραμα ενός σύγχρονου δήμου με σεβασμό στο περιβάλλον πραγματικότητα.

Αθηνά Πρόγιου

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στη Δ.Ε. Πικερμίου

Κατοικώ από το 2007 στο Ντράφι με την οικογένειά μου. Είμαι Φυσικός D.E.A. Δρ. Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακό δίπλωμα D.E.A. στην Χημεία της Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και την Φυσική Περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο Paris VII και διδακτορικό δίπλωμα στο πεδίο της Περιβαλλοντικής Μηχανικής από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Είμαι συνιδρύτρια και Γενική Διευθύντρια της εταιρείας ΑΞΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΠΕ από το 1997 με σημαντική εμπειρία σε όλο το φάσμα των περιβαλλοντικών θεμάτων με συμμετοχή σε περισσότερα από 100 εθνικά και ευρωπαϊκά περιβαλλοντικά προγράμματα με έμφαση, μεταξύ άλλων, στην χάραξη περιβαλλοντικής πολιτικής, στην ατμοσφαιρική ρύπανση, στην κλιματική αλλαγή και στην διαχείριση κρίσεων από φυσικές καταστροφές και βιομηχανικά ατυχήματα.

Ως Επιστημονική Συνεργάτις της Ακαδημίας Αθηνών, εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μέσα από την πολυετή συνεργασία με ιδρύματα όπως το ΕΜΠ, το ΑΠΘ, το ΕΚΠΑ, τον Δημόκριτο κ.ά., έχω εξειδικευτεί σε θέματα διαχείρισης έργων, συντονισμού και διοίκησης, θέματα απολύτως αναγκαία στο σύγχρονο μοντέλο διοίκησης που πρόκειται να εφαρμόσουμε στον Δήμο μας.

Ως Κοινοτική Σύμβουλος Πικερμίου έχω ασχοληθεί επισταμένως με τα προβλήματα που ταλανίζουν επί μακρόν την περιοχή μας, ειδικότερα όμως τα περιβαλλοντικά προβλήματα, όπως η ηχορύπανση από τις πτήσεις των αεροσκαφών και η ατμοσφαιρική ρύπανση από τα πλοία στη Ραφήνα, αποτελούν τομείς της εξειδίκευσής μου και στον τομέα αυτό έχουμε αναπτύξει συγκεκριμένο σχέδιο δράσης στο πλαίσιο του προγράμματός μας. Μεταξύ άλλων, έχω συμβάλει με την τεχνογνωσία και τις ενέργειές μου στην αποτροπή εγκατάστασης φωτοβολταϊκού σταθμού στο κτήμα Ροσολίμου, στην συγκοινωνιακή σύνδεση περιοχών μας με το μετρό, σε θέματα ασφάλειας κλπ.

Η συνεργασία με τον Ανδρέα στηρίζεται, εκτός από την προσωπική εκτίμηση, στην ανταπόκριση που βρήκα σε αυτόν στις «μάχες» για την επίλυση των τοπικών μας προβλημάτων αλλά και στην επιστημονική του συγκρότηση και κατάρτιση και στην τεχνοκρατική του αντίληψη που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την οικοδόμηση ενός σύγχρονου Δήμου.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα