18.1 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΜε επίκεντρο την ανακύκλωση Δήμαρχος Ι. Μάδης και μαθητές στα Γλυκά Νερά

Με επίκεντρο την ανακύκλωση Δήμαρχος Ι. Μάδης και μαθητές στα Γλυκά Νερά

Για τα οφέλη της ανακύκλωσης μίλησε ο Δήμαρχος Παιανίας στους μαθητές της Ε’ και Στ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυκών Νερών. Ο κ. Ισίδωρος Μάδης επισκέφθηκε το σχολείο με αφορμή την ένταξη του Δήμου Παιανίας σε σύστημα ανακύκλωσης ρουχισμού και αξεσουάρ και την τοποθέτηση σχετικού κάδου πλησίον το σχολικού κτιρίου.

Εξηγώντας τη σημασία της ανακύκλωσης σημείωσε πως τα οφέλη είναι «τόσο περιβαλλοντικά όσο και οικονομικά. Όσο μειώνουμε τα απορρίμματα που αποθέτουμε στους συμβατικούς κάδους, τα οφέλη για την τοπική μας κοινωνία και τον πλανήτη μας είναι πολλαπλά. Μειώνουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα ενώ περιορίζουμε και το κόστος διαχείρισης απορριμμάτων προς όφελος των κατοίκων». «Όσο λιγότερα σκουπίδια μεταφέρουμε στον ΧΥΤΥ τόσο λιγότερο πληρώνουμε. Με την ανακύκλωση, είτε πρόκειται για χαρτί, γυαλί και πλαστικό, είτε για βιοαποικοδομήσιμα όπως τα υπολείμματα τροφών, είτε τώρα τα ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ, ο συνολικός όγκος απορριμμάτων μειώνεται στο ελάχιστο. Και δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στα υλικά αυτά να επαναχρησιμοποιηθούν προστατεύοντας το περιβάλλον μας» σημείωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης ενώ ευχαρίστησε την διευθύντρια του 2ου ΔΣ Γλυκών Νερών κα Αργυρώ Μπεργελέ για την εξαιρετική συνεργασία.

Στην συνέχεια οι μαθητές συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς επισκέφθηκαν τον κόκκινο κάδο στον οποίο αποθέσανε ρούχα και αξεσουάρ προς ανακύκλωση. Ήταν τόσο μεγάλη η διάθεση συμμετοχής που ο κάδος γέμισε γρήγορα με την κ. Μπεργελέ να δεσμεύεται στους μαθητές πως θα επιστρέψουν για να αποθέσουν και τα υπόλοιπα ανακυκλώσιμα μόλις αδειάσει.

«Εχει πολύ μεγάλη σημασία να εμπλέξουμε στη ορθή διαχείριση της πόλης τα μικρά παιδιά. Και η ανακύκλωση είναι υψίστης σημασίας στην διαχείριση των απορριμμάτων. Ειδικά με τους κόκκινους κάδους η ανταπόδοση στην κοινωνία είναι άμεση. Είτε με δωρεές στις κοινωνικές υπηρεσίες είτε στηρίζοντας εκείνους που έχουν πραγματική ανάγκη. Δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε αντικείμενα που εμείς πια δεν χρειαζόμαστε» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

Η αντιδήμαρχος Παιδείας Κλειώ Ανδρέου ευχαρίστησε με τη σειρά της την κα Αργυρώ Μπεργελέ για την άμεση ανταπόκριση στην πρόταση για συμμετοχή στη δράση και σχολίασε πως «αν καταφέρουμε μέσω της ανακύκλωσης να μειώσουμε τον όγκο απορριμμάτων, επί της ουσίας μειώνουμε το ανταποδοτικό κόστος και προστατεύουμε τον οικογενειακό μας προϋπολογισμό. Είναι πολύ εύκολο να κάνουμε διαλογή στην πηγή. Τότε θα καταλάβουμε πως τα πραγματικά σκουπίδια για μια τετραμελή οικογένεια δεν είναι περισσότερα από μια μεσαίου μεγέθους σακούλα την εβδομάδα».

Παρών στη δράση ήταν και ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα Παιδείας κ. Αθανάσιος Μιχαλόπουλος.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα