19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΜεγάλη φασαρία για το τίποτα. Τα βρήκαν επιτέλους Δήμος Ρ-Π με ΟΛΡ

Μεγάλη φασαρία για το τίποτα. Τα βρήκαν επιτέλους Δήμος Ρ-Π με ΟΛΡ

Τίποτα δεν προμήνυε την καλή έκβαση της τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου Ραφήνας-Πικερμίου την Τρίτη 29/12, με θέμα την παραχώρηση ή όχι της έκτασης πάνω απ’ το λιμάνι όπου δεσπόζει το ξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου, ιδίως μετά τις αλήστου μνήμης επιθέσεις που δέχτηκαν μέσω διαδικτύου οι ελάχιστοι που στάθηκαν υπέρ της μη παραχώρησης.

Κι ενώ όλα προμήνυαν μια κονταρομαχία μεταξύ του δημάρχου και όσων συμβούλων του υποστήριζαν μανιωδώς την ανάκληση της απόφασης του ΟΛΡ να μην παραχωρηθεί ο επίμαχος χώρος στο δήμο εδώ και της διοίκησης του ΟΛΡ καθώς παρόντες στην τηλεδιάσκεψη ήταν η Δ.Σ. κι ο Πρόεδρος του οργανισμού, η διαλλακτική και πολιτισμένη στάση που τήρησαν κι οι δύο ενήργησε ως καταλύτης στο να έρθουν πιο κοντά οι δύο θεσμοί, χωρίς ωστόσο να κάνουν πίσω στην απόφαση που έλαβαν.

Χαρακτηριστική η πρωτοβουλία του Προέδρου του οργανισμού κου Χρυσοφώτη να προτείνει την παρουσία εκπροσώπου του Δήμου στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. σε θέματα που έχουν σχέση με την πόλη ώστε να εκφράζονται οι απόψεις της δημοτικής αρχής επ’ αυτών. Επίσης η Δ.Σ. κα Γκικάκη διαβεβαίωσε ότι το επίμαχο σημείο θα παραμένει ανοικτό στους πολίτες εις το διηνεκές. Αναδείχτηκε επίσης η επικινδυνότητα των σαθρών πρανών στα βράχια που στηρίζουν το ξωκκλήσι τα οποία χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση με παράλληλα έργα αντιστήριξης που συνεχώς πραγματοποιεί ο ΟΛΡ.

Τελική κατάληξη όλων να δοθεί οριστική λύση στο θέμα απ’ το ΤΑΙΠΕΔ, οπότε… τέλος καλό όλα καλά, με την ευχή ο Νέος Χρόνος να εγκαινιάσει μια καλύτερη σχέση μεταξύ πόλης – λιμένος, χωρίς σκιές και προκαταλήψεις.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα