16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΟ Δήμαρχος Παιανίας Ι. Μάδης μιλά για όλα σε συνέντευξη του στα...

Ο Δήμαρχος Παιανίας Ι. Μάδης μιλά για όλα σε συνέντευξη του στα ΝΕΑ

Ο δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης, ανέλαβε την διακυβέρνηση του δήμου την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Στους πρώτους μήνες έθεσε ως προτεραιότητα να αντιμετωπίσει σημαντικά θέματα που απασχολούσαν τους δημότες του. Όπως η κύρωση της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλεως για την δημοτική κοινότητα των Γλυκών νερών. ¨Μετά από προσπάθειες αλλά και καθυστερήσεις 24 ετών ολοκληρώθηκε η διαδικασία και κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής με την οποία από αύριο κιόλας οι κάτοχοι γης μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους ενώ στην ευρύτερη περιοχή αυξάνεται η αξία οδηγώντας σε συνολική αναβάθμιση” δηλώνει χαρακτηριστικά. Παράλληλα έπρεπε να αντιμετωπίσει και το θέμα στέγασης των μαθητών της περιοχής, που εντάθηκε με την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση.

“Παραλαμβάνοντας την διοίκηση του Δήμου διαπιστώσαμε πως δεν υπήρχαν οι απαραίτητοι χώροι για να φιλοξενήσουν τα παιδιά της προσχολικής αγωγής. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και έτερο, εξίσου σημαντικό θέμα, τον πολύ μεγάλο αριθμό των μαθητών της Α’ δημοτικού για τη δημοτική ενότητα Παιανίας” μας δηλώνει και στη συνέντευξη που ακολουθεί αναφέρεται με λεπτομέρειες.

Βάζει ψηλά και τον πήχη σχετικά με τους δημότες του που έχουν ειδικές ανάγκες. “Το έχω πει πολλές φορές και θα το επαναλαμβάνω μέχρι να γίνει πράξη: στόχος μου προσωπικός είναι η πόλη μας να γίνει προσβάσιμη στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Να γκρεμίσουμε όλα εκείνα τα εμπόδια που τους κάνουν να νιώθουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και ισονομίας”, λέει σχετικά.

Ψηλά στην ατζέντα του και η Υγεία. «Στα όρια ευθύνης του δήμου και σε χώρους που έχουν διατεθεί φιλοξενείται ιατρείο του ΠΕΔΥ. Αντιλαμβάνεστε πως πρόκειται για πρωτοβάθμια περίθαλψη. Τώρα αν ρωτάτε αν είναι αρκετό, σας απαντώ ευθέως πως όχι. Θα πρέπει βέβαια να γίνει σαφές πως δεν μπορεί κάθε δήμος να έχει νοσοκομείο. Αυτό όμως στην περίπτωση μας αποκτά άλλη διάσταση καθώς με εξαίρεση ενός κέντρου υγείας δεν διαθέτουν τα Μεσόγεια νοσοκομείο. Για όλα αυτά προσωπικά ενημέρωσα τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη».

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα