16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΣάββας Ιωαννίδης: Παγιωμένη τακτική Μπουρνούς και αντιδημάρχων η οικειοποίηση έργων της κεντρικής...

Σάββας Ιωαννίδης: Παγιωμένη τακτική Μπουρνούς και αντιδημάρχων η οικειοποίηση έργων της κεντρικής εξουσίας

Σε αυτές τις εκλογές σας κοιτάμε στα μάτια και ζητάμε την ψήφο σας.

Γράφει ο Σάββας Ιωαννίδης*

Διάβασα πολύ προσεκτικά τις συνεντεύξεις των αντιδημάρχων Παναγιώτη Γαβριήλ και Σπύρου Πάντζα, που έδωσαν σε τοπική εφημερίδα σε διάστημα δύο μηνών. Τις μελέτησα προσεκτικά ώστε να μη παρερμηνεύσω κάτι.

Ποια τα συμπεράσματά μου λοιπόν;

Και οι δύο δεν παρουσιάζουν τα προσωπικά τους επιτεύγματα ως αντιδήμαρχος Οικονομικών και Παιδείας ο πρώτος και Τεχνικών Υπηρεσιών ο δεύτερος, αντίθετα κατά πάγια τακτική της διοίκησης Μπουρνούς αγκιστρώνονται πάνω στα έργα της κεντρικής διοίκησης που παρουσιάζουν δικά τους.

Αττική οδός και Προαστικός

Η Δ.Σ. του ΟΛΡ Δέσποινα Γκικάκη, δημοσιοποίησε, μόλις πριν λίγες μέρες, την πολυπόθητη έγκριση του Master plan λιμένος Ραφήνας, σημειώνοντας ότι δεν μπορούσε να πάρει έγκριση αν πρώτα δεν υπήρχαν οδικά έργα προς αυτό. Όταν τα έργα, Αττική Οδός και Προαστικός, δρομολογήθηκαν απ’ την κεντρική εξουσία, εγκρίθηκε και το Master plan του λιμένος ώστε να προχωρήσουν παράλληλα οι εργασίες.

Σε αντίθεση η δημοτική αρχή Μπουρνούς δεν παρέμβηκε σε τίποτα ώστε να ωφεληθεί ο δήμος απ’ την διέλευση αυτή. Αν κάνουμε λάθος ας μας πουν ποιες είναι οι παρεμβάσεις που έκαναν και ενσωματώθηκαν στη μελέτη.

Αποχετευτικό

Το θέμα της αποχέτευσης έργο που έχει δρομολογηθεί εδώ και χρόνια, ωρίμασε και προχωρά απ’ την Κεντρική εξουσία και αυτό, χωρίς η διοίκηση Μπουρνούς να έχει μελετήσει ενδελεχώς τις μελέτες, ώστε να προλάβει προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την εξέλιξη των εργασιών, για να μην αναφέρουμε την οικολογική καταστροφή του Μ. Ρέματος με τον εγκιβωτισμό του, που προπαγανδίζει η δημοτική αρχή Μπουρνούς ως εξαιρετική.

Όμως οι δύο αντιδήμαρχοι παρουσιάζουν και αυτοί τα προαναφερόμενα έργα ως επίτευγμα τους, μη έχοντας να παρουσιάσουν δικό τους έργο και να καμαρώσουν γι’ αυτό.

Και οι δύο αντιδήμαρχοι δεν τόλμησαν ν’ αναφερθούν στις δύο φωτιές, την φονική του Ματιού, για την οποία ο δήμαρχος, τον οποίο υπηρετούν και στηρίζουν, είναι κατηγορούμενος στην δίκη που διεξάγεται κι οι μαρτυρίες έχουν παγώσει το αίμα της κοινωνίας και τη δεύτερη πέρσι που κατέκαψε το ορεινό Πικέρμι, λόγω της ολιγωρίας που έδειξε η διοίκηση που ασκούν στην έγκαιρη αποψίλωσή των εν λόγω περιοχών παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων απ’ την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Ερώτημα που θέτω:

Πως αισθάνονται οι δύο αντιδήμαρχοι, Γαβριήλ και Πάντζας, ότι στηρίζουν έναν υπόδικο δήμαρχο για τον θάνατο 104 ανθρώπων, που κάθεται στο σκαμνί κι ακούει τις εφιαλτικές διηγήσεις χαροκαμένων ανθρώπων;

Πως θα αισθανθούν απέναντι στους συμπολίτες μας αν υπάρξει καταδίκη του κου Μπουρνούς που υπηρετούν πιστά;

Απευθύνομαι ειδικά στον Σπύρο Πάντζα που πρόσφατα έγινε πατέρας:

Προσωπικά πήδηξα μέσα στις φλόγες για να σώσω την οικογένειά μου, τη γυναίκα και το τότε ενός έτους παιδί μου την τελευταία στιγμή και καταφέραμε να σωθούμε. Οι παραλείψεις των υπευθύνων γι’ αυτή την εθνική τραγωδία, είναι δίκαιο να κρίνονται ως πλημμέλημα ή είναι κακούργημα;

Αλλά ας επανέλθω όχι στα έργα που ΘΑ γίνουν απ’ τη δημοτική αρχή Μπουρνούς, αλλά αυτά που ξεκίνησε να κάνει και δεν έγιναν ποτέ γιατί σταμάτησαν ως μη σύννομων διαδικασιών, (αμφιθέατρο Π.Κ., καταφύγιο ζώων, πεζόδρομος στο Μπλε Λιμανάκι κ.α.), είτε αυτά που έγιναν και δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως παράνομα, πάρκινγκ Μάντικα, παραχώρηση δημοτικής έκτασης στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ κ.α.

Είναι καιρός ο κάθε ψηφοφόρος συμπολίτης να σκεφτεί σοβαρά την ψήφο του.

Έχει τη μοναδική ευκαιρία όχι μόνο να τιμωρήσει την δημοτική αρχή Μπουρνούς, όχι μόνο να καταψηφίσει το παλιό κατεστημένο της ψήφου στον συγγενή, το γείτονα, το φίλο, ακόμα κι αν δεν έχουν τα κατάλληλα προσόντα να οδηγήσουν το δήμο στο απαιτητικό μέλλον, αλλά και να ψηφίσει μια δημοτική αρχή που αποτελείται από ανθρώπους που έχουν τη διάθεση και τις δυνατότητες να προχωρήσουν το δήμο σε μια ποιοτική αναβάθμιση.

Μια δημοτική αρχή που συναποφασίζει με τις τοπικές κοινωνίες, καινοτόμες λύσεις που θα καλυτερεύουν την καθημερινότητα τους.

Σε αυτές τις εκλογές σας κοιτάμε στα μάτια και ζητάμε την ψήφο σας.

* Ο Σάββας Ιωαννίδης είναι υπ, δημοτικός σύμβουλος με τη «Δύναμη Ανάπτυξης» του υπ. Δημάρχου Ανδρέα Βασιλόπουλου

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα