20 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣε υποχρεωτική καραντίνα ο δήμαρχος Ρ-Π / Διαγνώστηκε θετικός στον covid-19 /...

Σε υποχρεωτική καραντίνα ο δήμαρχος Ρ-Π / Διαγνώστηκε θετικός στον covid-19 / Αλήθειες και ψέματα

Σύμφωνα με σημερινό δελτίο τύπου “ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, μετά από  νέα μοριακή εξέταση στην οποία υποβλήθηκε, διαγνώστηκε θετικός με ήπια συμπτώματα στον covid-19. Ο κ. Μπουρνούς ήταν και  παραμένει σε αυτοπεριορισμό  από την προηγούμενη εβδομάδα όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον ίδιο, ασκώντας τα καθήκοντα του εξ αποστάσεως,  λόγω της επικουρίας στη μητέρα του η οποία έχει προσβληθεί από τον ιό, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ”.

Πρωτίστως να ευχηθούμε περαστικά στον Δήμαρχο και τα μέλη της οικογένειάς του.

Η θλίψη για το γεγονός της μόλυνσης απ’ τον κορωνοϊό συγγενικών προσώπων του κου Μπουρνούς και του ιδίου, δεν μπορεί να καλύψει τις αναλήθειες που συμπεριλαμβάνονται στο σημερινό δελτίο τύπου, όπου αναφέρεται ότι ο δήμαρχος «παραμένει σε αυτοπεριορισμό  από την προηγούμενη εβδομάδα όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τον ίδιο, ασκώντας τα καθήκοντα του εξ αποστάσεως…».

Να θυμίσουμε ότι στις αρχές Μαρτίου ο εκδότης του ΔΗΜΟΤΗ της αν. Αττικής είχε δημοσιοποιήσει την είδηση περί θετικών κρουσμάτων σε συγγενείς πρώτου βαθμού του κου Μπουρνούς. Γεγονός που τον υποχρέωσε να παραδεχτεί δημόσια το γεγονός, απειλώντας ταυτόχρονα τον κο Κοντογεώργο για τη δημοσιοποίηση του λυπηρού γεγονότος.

Στις 3 Μαρτίου αναρτήσαμε την είδηση με τίτλο Σε καραντίνα λόγω διάγνωσης covid-19 στο οικογενειακό του περιβάλλον ο δήμαρχος Ρ-Π

Στις 4 Μαρτίου ο δήμαρχος, ενώ θα έπρεπε να βρίσκεται βάση σχετικής νομοθεσίας σε καραντίνα σπίτι του, υπογράφει στο δημαρχιακό γραφείο τη σύμβαση ανάθεσης εκπόνησης της μελέτης για την οριοθέτηση και τη διευθέτηση ρεμάτων και την προσαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου της περιοχής της Διώνης, με σχετική φωτογραφία όπου δεν φορά μάσκα αν και στο γραφείο θα πρέπει να βρισκόταν τουλάχιστον το άτομο που τράβηξε την φωτογραφία Διώνη: Υπογραφή σύμβασης οριοθέτησης-διευθέτησης ρεμάτων

Την Κυριακή 7 Μαρτίου δημοσιοποιεί κατάπτυστο άρθρο σε φιλική του ιστοσελίδα όπου κατηγορεί τόσο την υποφαινομένη όσο και τον κο Κοντογεώργο για διασπορά ψευδών ειδήσεων περί καραντίνας και μόλυνσης από κορωνοϊό.

Όμως εκ του αποτελέσματος εκείνος που ψεύδεται ασύστολα είναι ο κος Μπουρνούς που ισχυρίζεται ότι απ’ την περασμένη βδομάδα βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό και διαψεύδεται απ’ τα γραφόμενά του, που ακολουθούν χωρίς να έχουν υποστεί καμιά διορθωτική, των λαθών έστω, επέμβαση:

Γράφει ο δήμαρχος Ρ-Π και αναδημοσιεύει η φίλα προσκείμενή του τοπική ιστοσελίδα, για τους δημοσιογράφους που τόλμησαν να πουν αλήθειες μη αρεστές στον ίδιο:

«Ψευδεστατα η κακια “μαγισσα” της γειτονιάς μας – συνεπικουροντας αλλες αχρειες αναρτήσεις κάποιων “ευγενών” γειτόνων που παρουσιάζονται ως “δημοσιογράφοι” ΔΙΑ ΛΟΓΟΥ- έγραψε ότι ο δημαρχος Ραφηνας-Πικερμιου βρίσκεται σε καραντινα λόγω κρουσματος κορονοιου στο οικογενειακό του περιβάλλον.
Συνηθισε ως φαίνεται οτο ψέμα και την παραπληροφορηση και έχει γινει δεύτερη φύση της.
Η αλήθεια είναι αυτή που έχω δημοσιοποιησει.
ΑΛΗΘΕΣ ότι υπήρχαν 3 κρούσματα στο οικογενειακό περιβάλλον της αδερφής μου, συμπεριλαμβανομένης και της μητέρας μου για τα οποία απαιτουνταν η συνδρομή μου μου.
ΚΑΜΙΑ ΣΧΈΣΗ ΜΕ ΜΕΝΑ.
Γι’ αυτό δημοσιοποιήσει ότι θα χρειαστεί τις επόμενες μέρες να απουσιάζω αρκετές ώρες από το δημαρχιακό γραφείο – με φυσική παρουσία- αλλά ασκώντας διοίκηση μέσω διαδικτύου και σε απόλυτη συνεργασία με τα στελέχη αιρετά και υπηρεσιακά του δήμου μας, αφού βρίσκονται οι δικοί μου βρίσκονται μοιρασμένοι σε νοσοκομεία.

Άλλωστε την Πέμπτη 4/3 ήμουν στο γραφείο για υπογραφή της σύμβασης “Οριοθέτησης-διευθέτησης ρεμάτων και πολεοδομική προσαρμογή” και αφορούσε το ΣΥΝΟΛΟ του ενιαίου οικισμού της ΔΙΩΝΗΣ ύψους 491.970 ευρώ και το ίδιο θα γίνει και τη Δευτέρα 8/3».

Κατόπιν τούτων ας έρθουμε και στο γράμμα του νόμου που ορίζει ότι η καραντίνα όταν παρουσιάζεται θετικό κρούσμα κορωνοϊού στο οικογενειακό μας περιβάλλον είναι υποχρεωτική και αν κάποιος την παραβιάσει καταλογίζεται πρόστιμο, ως διοικητική παράβαση. Κάτι που δεν έγινε στην περίπτωση του δημάρχου που πηγαινοερχόταν δεξιά κι αριστερά στα γραφεία τόσο του Γ.Γ. Λιμένων όσο και του Κεντρικού Λιμενάρχη Ραφήνας, όπως  επιβεβαιώνει ο ίδιος στην πιο πάνω ανάρτησή του COVID19-lixi-karantinas-apomonosis

Όμως η μη τήρηση αυστηρής καραντίνας επιφέρει και ποινικές κυρώσεις που παραθέτουμε πιο κάτω:

Στο δέκατο τρίτο κεφάλαιο του Ποινικού μας Κώδικα υπό τον τίτλο : “Κοινώς Επικίνδυνα Εγκλήματα”, εντάσσεται μεταξύ άλλων το ποινικό αδίκημα της παραβίασης μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Πρώτα από όλα η παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών (συμπεριλαμβανομένου και του κορωνοϊού, αφού πρόκειται για μεταδοτική ασθένεια) διώκεται σύμφωνα με το άρθρο 285 Π.Κ. και συγκεκριμένα:

  1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται: α) με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα, β) με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων.
  2. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί η ασθένεια σε ζώα, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, και αν είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη.
  3. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη.
  4. Όποιος στις περιπτώσεις της παραγράφου 1 παραβιάζει τα μέτρα από αμέλεια, τιμωρείται: α) στην περίπτωση του στοιχείου α’ με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας* και β) στην περίπτωση του στοιχείου β’ με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή.

Συνεπώς, το συγκεκριμένο ποινικό αδίκημα τόσο ως πλημμέλημα, κυρίως όμως ως κακούργημα, απειλεί βαριές ποινές, φυλάκισης έως και ισόβια κάθειρξη κατά των υπαιτίων που θέτουν σε κοινό κίνδυνο, αόριστο αριθμό εννόμων αγαθών (ζωής και σωματικής ακεραιότητας). Τούτο διότι ο κοινός κίνδυνος είναι κοινωνικός κίνδυνος και αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι υπάρχει όχι μόνο όταν απειλείται αόριστος αριθμός προσώπων, αλλά και όταν απειλείται μία περιορισμένου αριθμού κοινωνική ομάδα.

Τι έχει να πει επ’ αυτού ο δήμαρχος Ρ-Π Ε. Μπουρνούς; Με πόσους έχει έρθει σ’ επαφή όλο αυτό το διάστημα που κυκλοφορούσε χωρίς ενσυναίσθηση του κινδύνου διασποράς του ιϊκού φορτίου που κουβαλούσε; Θα αναζητηθούν οι όποιες επαφές είχε; Θα απολυμανθούν οι δημοτικοί χώροι; Πόση ανευθυνότητα ν’ αντέξει πια αυτός ο δήμος που έχει την ατυχία να κυβερνιέται από αυτήν τη δημοτική αρχή;

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα