21.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήFEATUREDΣτέλιος Αλειφαντής: Απουσία από συνεδρίαση Δ.Σ. Ρ-Π λόγω συμμετοχής σε «Συνέδριο Εμπιστευτικότητας»

Στέλιος Αλειφαντής: Απουσία από συνεδρίαση Δ.Σ. Ρ-Π λόγω συμμετοχής σε «Συνέδριο Εμπιστευτικότητας»

Στέλιος Αλειφαντής! Λαμπρό παράδειγμα ανθρώπου, που παρά την ιδιότητά του ως Ακαδημαϊκός – Διεθνολόγος, κάθεται στα έδρανα της μειοψηφίας του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, πιστεύοντας ότι η περιοχή που μόνιμα κατοικεί αξίζει την αλλαγή που χρειάζεται για να προχωρήσει και να μεγαλουργήσει στο μέλλον. Γι’ αυτό πρέπει να ενεργοποιηθούν εξειδικευμένοι δημότες, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που εμείς σαν ψηφοφόροι δεν αξιοποιούμε δεόντως. Πόσοι όμως κατανοούν κάτι τέτοιο;

Κανείς δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου «φιλοξενεί» έναν Δημοτικό Σύμβουλο και μάλιστα της ελάσσονος μειοψηφίας, ο οποίος λόγω  της ακαδημαϊκής του ιδιότητας συμμετέχει ως σύνεδρος σε «Συνέδριο Εμπιστευτικότητας» (Chatham House Rule) με αντικείμενο «Αποτροπή και Ανάσχεση της τουρκικής επιθετικότητας».

Κι’ όμως αν και δεν συνηθίζεται, αληθεύει ότι ένας ακαδημαϊκός, ένας διεθνολόγος κύρους εντός και εκτός Ελλάδος, κάθεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης εξ’ αιτίας της αγάπης για τον τόπο που διάλεξε να ζήσει με την οικογένειά του.

Ο λόγος για τον Στέλιο Αλειφαντή, ο οποίος ένιωσε την υποχρέωση να δικαιολογήσει την απουσία του απ’ τη χτεσινή (18/4/2024) συνεδρίαση του Σώματος, λόγω ενός πολύ κρίσιμου συνεδρίου εθνικής ασφάλειας, με αντικείμενο «Αποτροπή και Ανάσχεση της τουρκικής επιθετικότητας».

Ας γίνει παράδειγμα σε όσους δημοτικούς συμβούλους απουσιάζουν συχνά απ’ τις συνεδριάσεις δι’ ασήμαντον αφορμή και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να κοινοποιήσουν τον λόγο της απουσίας τους.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Αλειφαντή που κοινοποίησε προς όλους τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους:   

Αγαπητοί κ. Αικ. Παπαδοπούλου, Πρόεδρο ΔΣ και κ. Α. Βασιλόπουλε, Γραμματέα ΔΣ
Σας  ενημερώνω ότι δεν μπορώ να παραστώ στην Συνεδρίαση του ΔΣ (18.04.2024), καθώς συμμετέχω ως σύνεδρος, λόγω  της ακαδημαϊκής ιδιότητας μου, σε «Συνέδριο Εμπιστευτικότητας» (Chatham House Rule) με αντικείμενο «Αποτροπή και Ανάσχεση της τουρκικής επιθετικότητας» που διεξάγεται ως round tables ανάλυσης με διεθνολόγους, διπλωμάτες, στρατιωτικούς, πολιτικούς, νομικούς και εμπειρογνώμονες αναφορικά με διαστάσεις αυτής της θεματικής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.
Δυστυχώς οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες και η τριήμερη διεξαγωγή του Συνεδρίου καθιστούν αδύνατη την συμμετοχή μου στην συγκεκριμένη συνεδρίαση του ΔΣ.
Με εκτίμηση

Στέλιος Αλειφαντής

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα