18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΡΘΡΑΑνθοκήπιο ορχιδέας στο σπίτι

Ανθοκήπιο ορχιδέας στο σπίτι

Μη πετάτε τη μαραζωμένη ορχιδέα σας, πολύ εύκολα μπορεί ν’ αλλάξει όψη και να σας ανταμείψει με άφθονη ανθοφορία μετά από μερικούς μήνες απλής φροντίδας.

Ο οικειοθελής κατ’ οίκον περιορισμός έχει και τα καλά του, αφού δίνει την ευκαιρία για νέες ανακαλύψεις δημιουργικής απασχόλησης.

Η ορχιδέα αποτελεί ένα λουλούδι που υπάρχει σχεδόν σ’ όλα τα σπίτια. Τι γίνεται όμως όταν τα όμορφα λουλούδια της πέφτουν; Συνήθως το φυτό αφήνεται στην τύχη του και το χειρότερο πετιέται καθώς οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι δύσκολη η φροντίδα της για να ξαναγίνει παραγωγικό.

Κι όμως η μαραζωμένη ορχιδέα σας πολύ εύκολα μπορεί ν’ αλλάξει όψη και να σας ανταμείψει με άφθονη ανθοφορία μετά από μερικούς μήνες απλής φροντίδας.

Οδηγίες υπάρχουν στην google πολλές ώστε να φτάσετε στο αποτέλεσμα των δικών μου φυτών. Μάλιστα έχω ήδη μεταφυτεύσει δύο keiki (μωρά) που μου έδωσε μια ορχιδέα που τα μπουμπούκια της δεν έχουν ανοίξει ακόμα.

Τα keiki που μεταφύτευσα πάνε καλά, βγάζουν ρίζες και το ένα έβγαλε ένα μικρούλι μίσχο ανθοφορίας που μ’ έχει αφήσει άφωνη.

Στην πρώτη η νεαρή ορχιδέα έβγαλε ρίζες και ένα ανθοφόρο μίσχο. Τη δεύτερη τη φύτευσα αργότερα και πάει εξίσου καλά.

Προσπαθήστε κι εσείς και θα νιώσετε υπέροχα όταν ανταμειφτούν οι κόποι σας με πανέμορφη ανθοφορία των φυτών σας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα