16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΕΝΕΡΓΑ Η "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ & ΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ...

ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΕΝΕΡΓΑ Η “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΑΦΗΝΑ & ΤΟ ΠΙΚΕΡΜΙ Δ. ΦΑΦΟΥΤΗ

Πριν από τρεις μέρες ο Δαμιανός Φαφούτης, επικεφαλής της «Συμμαχίας Δημιουργίας» που απ’ την πρώτη Σεπτεμβρίου θ’ αποτελεί την νέα μείζονα μειοψηφία του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, κάλεσε τα μέλη του συνδυασμού του σε γνωστό ξενοδοχείο όπου τους υποδέχτηκε για να τους συγχαρεί για τον αγώνα που έδωσαν, να κάνουν ένα απολογισμό των πεπραγμένων και να διαμορφώσουν την πορεία του συνδυασμού από τούδε και στο εξής. Συγχαρητήρια δέχτηκαν επίσης οι τρεις κυρίες, Μαρία Αποστολάκη – Αγγέλα Ξηντάρα – Ροζίνα Βαρουτέλλη, που κατέλαβαν τις τρεις απ’ τις τέσσερις έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο και θ’ αποτελούν πλέον μαζί με τον Δαμιανό την ομάδα κρούσης μιας εποικοδομητικής, αλλά ισχυρής αντιπολίτευσης, όπως δηλώνουν.

Το θέμα που απασχόλησε την ομάδα είναι τα επίσημα αποτελέσματα της σταυροδοσίας των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, που στην πλειοψηφία των υποψηφίων είναι κατά πολύ ανεβασμένα εν σχέση με όσα είχαν ανεπίσημα ανακοινωθεί. Το θέμα ενέσκηψε στα αποτελέσματα της δημοτικής κοινότητας Ραφήνας. Ένεκα τούτου ενώ αρχικά φάνηκε να εκλέγεται ο Μπάμπης Δρακούλης στη Ραφήνα, με την Μαρία Αποστολάκη να έπεται με ελάχιστη διαφορά σταυρών (3 ή 4), τα επίσημα στοιχεία βρίσκουν την κα Αποστολάκη να προηγείται απ’ τον κο Δρακούλη που κι αυτός εμφανίζεται με αυξημένο κατά πολύ αριθμό σταυρών απ’ ότι πριν, όπως κι όσοι ακολουθούν κατά σειρά ως επιλαχόντες.

Το γεγονός δεν εμφανίζεται σε άλλους συνδυασμούς, εκτός του συνδυασμού του νέου Δημάρχου, όπου κι εκεί όπως πληροφορηθήκαμε υπάρχουν παρόμοια φαινόμενα σταυροδοσίας προς τα κάτω όμως. Μετά την πρώτη έκπληξη αναμένεται η αντίδραση που θα συν αποφασιστεί απ’ την πλευρά Φαφούτη.

Αποφασίστηκε επίσης ομόφωνα η διατήρηση του πολιτικού κέντρου του συνδυασμού στο κέντρο της Ραφήνας και το άνοιγμα του μία ή δύο φορές την εβδομάδα ώστε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους πολίτες, οι οποίοι θα μπορούν να καταθέτουν τα αιτήματα / παράπονα τους και να ενημερώνονται για τις αποφάσεις που παίρνονται στις συνεδριάσεις του Σώματος απ’ την 1η Σεπτεμβρίου οπότε και θ’ αναλάβει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή.

Επίσης σημαντική η απόφαση που πάρθηκε για την οργάνωση του συνδυασμού σε κάθε τομέα, με ομάδες κρούσης όχι μόνο όσων έλαβαν μέρος στο ψηφοδέλτιο, αλλά και ενεργών πολιτών που επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια ελέγχου της πορείας μεγάλων και μικρών έργων που έχουν ή πρόκειται να προγραμματιστούν, αλλά και σε θέματα καθημερινότητας που απασχολούν έντονα τους πολίτες της Ραφήνας και του Πικερμίου.

Το κλίμα που επικράτησε στην εν λόγω μάζωξη ήταν εγκάρδιο και φιλικό κι έκλεισε με ποτάκι και μπουφέ συνοδευτικών.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα