18.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ"Τρώω σωστά - είμαι υγιής" στο Β΄ ΚΑΠΗ Αρτέμιδας

“Τρώω σωστά – είμαι υγιής” στο Β΄ ΚΑΠΗ Αρτέμιδας

Διεξαγωγή της δράσης "Τρώω σωστά - είμαι υγιής" της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής στο Β΄ ΚΑΠΗ Αρτέμιδας

Στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος προαγωγής υγείας, που διενεργεί η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, πραγματοποιήθηκε χθες η ενημερωτική δράση με θέμα “Τρώω σωστά – είμαι υγιής” στο Β΄ ΚΑΠΗ Αρτέμιδας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Θανάση Αυγερινού, του Αντιδημάρχου του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδας Χρήστου Σερέτη και της Προέδρου του ΚΑΠΗ Μαριέττας Νικολοπούλου. Την ενημέρωση πραγματοποίησε η Προϊσταμένη του Τμήματος Δημόσιας Υγιεινής και Πρόληψης Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Ευαγγελία Μαχίνη.

Πρόκειται για μία δράση που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής Θ. Αυγερινού και υπό τις κατευθυντήριες οδηγίες του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, σκοπός της οποίας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας για τη σημασία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης. Οι σωστές διατροφικές επιλογές και η σωματική άσκηση μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας, σακχαρώδους διαβήτη, καρδιαγγειακών παθήσεων ενώ παράλληλα μειώνουν το άγχος και την κατάθλιψη.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θ. Αυγερινός υπογράμμισε την αξία της ενημέρωσης γύρω από ένα τόσο σημαντικό θέμα που αφορά την υγεία των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας στους οποίους απευθύνεται το πρόγραμμα, ενώ σημείωσε ότι η δράση υλοποιείται ήδη από την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής και σε άλλες ηλικιακές ομάδες, καθώς είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα