18.8 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΒ. Πιστικίδης: Κάποιοι νοιώθουν «παντοδύναμοι» και δεν διστάζουν να αλλάξουν μέχρι και...

Β. Πιστικίδης: Κάποιοι νοιώθουν «παντοδύναμοι» και δεν διστάζουν να αλλάξουν μέχρι και απόφαση του Δ.Σ.»

Όλο και πιο χαμηλά οδηγείται η δημοτική αρχή Μπουρνούς, καταπατώντας όλους τους δημοκρατικούς κανόνες που εντέλλεται να διέπουν τη διαδικασία λειτουργίας των συνεδριάσεων του Σώματος και φυσικά των αποφάσεων που παίρνονται ακόμα κι όταν αυτές λαμβάνονται μέσω μέιλ ή τηλεφώνου. Δυστυχώς  πλέον στο στόχαστρο δεν είναι μόνο ο δήμαρχος, αλλά κυρίως ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων.

Τα προαναφερόμενα οφείλονται στην σοβαρότατη κατηγορία του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Πιστικίδη, ο οποίος καταγγέλλει παραποίηση απόφασης του δημοτικού συμβουλίου:  «Σήμερα Τρίτη 22/2, το πρωί με τηλεφωνική μου παρέμβαση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του επέστησα την προσοχή για την αλλοίωση της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ και ζήτησα την διόρθωση αυτού του «λάθους» καθώς και τον λόγο της παραποίησης της απόφασης. Η απόφαση ναι μεν διορθώθηκε στην Διαύγεια αλλά η αιτιολογία ότι πρόκειται για σφάλμα της δημοτικής υπαλλήλου που επιμελήθηκε την καθαρογραφή της δεν με πείθει.

Υπάρχει κατά τη γνώμη μου παρέμβαση από κάποιον αιρετό – χωρίς να γνωρίζω τον λόγο – αλλά και ανύπαρκτος έλεγχος για τη καθαρογραφή των αποφάσεων από τους αιρετούς που έπρεπε να τον ασκούν δηλ. τον εισηγητή και τον Πρόεδρο του ΔΣ. Είναι προφανές ότι κάποιοι νοιώθουν «παντοδύναμοι» και δεν διστάζουν να αλλάξουν μέχρι και απόφαση του ΔΣ. Ο δρόμος αυτός είναι επικίνδυνος για την τοπική μας δημοκρατική λειτουργία και δηλωτικός μιας απαράδεκτης λογικής και πρακτικής».

Αναλυτικά στο δελτίο τύπου του κου Πιστικίδη  

Για πολλούς η διαδικασία λήψης αποφάσεων στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου -τον καιρό αυτό της πανδημίας- είναι πραγματικά άγνωστη. Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες από αυτές τις συνεδριάσεις πραγματοποιούνται «δια περιφοράς (μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφωνικής επικοινωνίας)». Συγκεκριμένα πέρα από την πρόσκληση που στέλνεται στα μέιλ των Δημοτικών Συμβούλων, στέλλονται με τον ίδιο τρόπο οι εισηγήσεις και σύμφωνα με αυτές τις εισηγήσεις ψηφίζει ο κάθε σύμβουλος. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας από εμάς ψηφίζει ή όχι την εισήγηση και έτσι στο σύνολο των δημοτικών συμβούλων σχηματίζεται η πλειοψηφία άρα και η απόφαση για κάθε θέμα.

Στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε με τον παραπάνω τρόπο, στις 15 Φεβρουαρίου 2022 και όσο αφορά το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης που ήταν : «Λήψη απόφασης περί καθορισμού τρόπου εφαρμογής της παράτασης δωρεάν παροχής νερού στους πυρόπληκτους του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου κατ’ εφαρμογή της υπ’ αριθ. 420/26.1.2022 απόφασης της ΕΥΔΑΠ ΑΕ.», άλλη ήταν η πρόταση –εισήγηση από την δημοτική πλειοψηφία και αλλαγμένη την βρήκαμε στην Διαύγεια όπου έπρεπε να αναρτηθεί. Ενώ λοιπόν η εισήγηση κατέληγε ότι ο ευνοϊκός τρόπος για τα νοικοκυριά αφορούσε «ακίνητα χαρακτηρισμένα κίτρινα, κόκκινα ή πράσινα με ζημιές» στην Διαύγεια η καθαρογραμμένη απόφαση συμπεριελάμβανε μόνο τις δύο πρώτες κατηγορίες και είχε εξαφανισθεί η τρίτη.

Σήμερα το πρωί με τηλεφωνική μου παρέμβαση στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του επέστησα την προσοχή για την αλλοίωση της ομόφωνης απόφασης του ΔΣ και ζήτησα την διόρθωση αυτού του «λάθους» καθώς και τον λόγο της παραποίησης της απόφασης. Η απόφαση ναι μεν διορθώθηκε στην Διαύγεια αλλά η αιτιολογία ότι πρόκειται για σφάλμα της δημοτικής υπαλλήλου που επιμελήθηκε την καθαρογραφή της δεν με πείθει.

Υπάρχει κατά τη γνώμη μου παρέμβαση από κάποιον αιρετό – χωρίς να γνωρίζω τον λόγο – αλλά και ανύπαρκτος έλεγχος για τη καθαρογραφή των αποφάσεων από τους αιρετούς που έπρεπε να τον ασκούν δηλ. τον εισηγητή και τον Πρόεδρο του ΔΣ. Είναι προφανές ότι κάποιοι νοιώθουν «παντοδύναμοι» και δεν διστάζουν να αλλάξουν μέχρι και απόφαση του ΔΣ. Ο δρόμος αυτός είναι επικίνδυνος για την τοπική μας δημοκρατική λειτουργία και δηλωτικός μιας απαράδεκτης λογικής και πρακτικής.

Βασίλης Πιστικίδης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ»

Σας αποστέλλω τις αποφάσεις (αρχική και διορθωμένη) όπως αναρτήθηκαν στην Διαύγεια αλλά και την εισήγηση που μας στάλθηκε για την λήψη της απόφασης.

ΨΟΠΖΩ16-ΡΛΕ neo

ΨΟΠΖΩ16-ΡΛΕ

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα