17.6 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

18 Σεπτεμβρίου 2014

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την  στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από νεοναζί – μέλη του μορφώματος της Χρυσής Αυγής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού θεωρεί υποχρέωσή του να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης επειδή θεωρεί ότι η δολοφονία του Παύλου δεν ήταν ένα απλό ατυχές γεγονός,  αλλά το επιστέγασμα της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής, που ασύδοτα και με την κεκαλυμμένη υποστήριξη του ίδιου του συστήματος, τρομοκρατούσε και επιτίθετο εναντίον αλλοδαπών μεταναστών, ομοφυλόφιλων, ελλήνων αντιφασιστών, συνδικαλιστών, αποδεικνύοντας ότι όχι απλώς δεν ήταν η αντισυστημική δύναμη,  που ευαγγελιζόταν,  αλλά το μακρύ χέρι του συστήματος και όλων όσοι μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι οι αρχικές ανταποκρίσεις των κυρίαρχων των ΜΜΕ αναφέρονταν σε θάνατο που προκλήθηκε από ποδοσφαιρικό καυγά σε καφενείο, και μόνον όταν η συγκάλυψη κατέστη αδύνατη, άλλαξαν το τροπάριο και ανακάλυψαν τη Χρυσή Αυγή που μέχρι τότε προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να ξεπλύνουν και να την εντάξουν στο κοινοβουλευτικό φάσμα.

Ο Παύλος Φύσσας έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, όχι γιατί το επέλεξε, αλλά γιατί στο πρόσωπό του και στη δολοφονία του, συμπυκνώθηκαν όλα όσα χωρίζουν το δικό μας κόσμο, τον κόσμο της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης από τον κόσμο του φόβου και του μίσους σε κάθε τι διαφορετικό, σε κάθε τι απελευθερωτικό που οδηγεί στη χειραφέτηση.

Ο φασισμός ήταν και παραμένει εχθρός του δικού μας κόσμου και δεν έχουμε καμία αυταπάτη ότι μπορεί να παταχθεί μονάχα με διοικητικά μέσα. Άλλωστε το ίδιο το αντιφασιστικό κίνημα ήταν αυτό που επέβαλε τις διώξεις σε βάρος των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής. Δεν είχαμε και δεν έχουμε καμία ελπίδα ότι μια κυβέρνηση που νομιμοποίησε με την πολιτική της την ακροδεξιά ρητορεία της Χρυσής Αυγής, που συνομιλούσε μαζί της στο ανώτερο επίπεδο, που έκανε τα «στραβά μάτια» απέναντι στα τάγματα εφόδου, θα ήθελε πραγματικά να βάλει φρένο στην εγκληματική δράση της.

Ιδιαίτερα σήμερα λοιπόν, επιβάλλεται εγρήγορση και αποφασιστικότητα και δράση για τη πάταξη του φασισμού, για τη μεγάλη ανατροπή.

Ο Παύλος Φύσσας θα ζει για πάντα στις καρδιές μας και θα φωτίζει τους αγώνες του μέλλοντός μας για Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη και κατάργηση των διακρίσεων. ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΦΑΣΙΣΜΟΥ.

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα