16.7 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔT ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΗΣ

ΔT ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΗΣ

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις του Βουλευτή Περιφέρειας Αττικής, κ. Γεωργίου Βλάχου, τόσο στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, όσο και στην Ολομέλεια της Βουλής, επιλύθηκε ένα σημαντικό πρόβλημα που αφορούσε στην οριοθέτηση των οικισμών Αγ. Παρασκευής και Ανθέων των Δήμων Αγ. Στεφάνου και Άνοιξης και το οποίο ταλαιπωρούσε πολλά χρόνια τους κατοίκους των οικισμών αυτών.

Συγκεκριμένα στην παρ.3 του άρθρου 31 του ν.4280/2014, «Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση − Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις» αναφέρεται ότι: «..τυχόν πράξεις της διοίκησης που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή της δασικής νομοθεσίας για την προστασία των εκτάσεων εντός των ως άνω ορίων ανακαλούνται αυτοδικαίως από τη δημοσίευση του παρόντος. Επί των εκτάσεων εντός των ως άνω ορίων δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις της δασικής νομοθεσίας πλην των περιπτώσεων κοινοχρήστων χώρων πρασίνου, πάρκων και αλσών. Κατά τη διαδικασία έγκρισης πολεοδομικής μελέτης, τοπικού χωρικού σχεδίου ή και ρυμοτομικού σχεδίου απαιτείται η σύνταξη και έγκριση προηγούμενης μελέτης περιβαλλοντικού ισοζυγίου, σύμφωνα με προδιαγραφές που καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής».

Ο κ. Βλάχος, μετά την ανωτέρω εξέλιξη, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική κατάληξη του δίκαιου αιτήματος των κατοίκων των Δήμων Αγ. Στεφάνου και Άνοιξης, καθώς η ψήφιση του συγκεκριμένου άρθρου, ικανοποιεί τους πολίτες των οικισμών αυτών αλλά και δικαιώνει συνολικά τις προσπάθειές μας.

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα