26.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ART CITY FESTIVAL ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ART CITY FESTIVAL ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΘΕΑΤΡΟ

Τίτλοι τέλους σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου, για το καλύτερο ίσως πολιτιστικό γεγονός του μήνα που επιμελήθηκε ο πολιτιστικός σύλλογος Καλλιτεχνούπολης (Π.Ε.Σ.Κ.), με τη θεατρική παράσταση «το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη απ’ τη θεατρική ομάδα «Φωνές».

Ένα ευφυέστατο μονόπρακτο με δύο συμπρωταγωνιστές, που ενώ παίζουν τάβλι, αγαπημένη τους συνήθεια, ξεδιπλώνουν όλη τη σημερινή πραγματικότητα μιας κομπιναδόρικης πραγματικότητας της ελληνικής καθημερινότητας.

Ο τρόπος που ήταν στημένο το σκηνικό μιας αυλής στο Θησείο με το τραπεζάκι και το τάβλι πάνω του, όπου εκτυλίχτηκε όλη η υπόθεση του έργου, ανάμεσα στους καθήμενους μπρος και πίσω θεατές, τους έκαναν συμμέτοχους στη πλοκή του έργου, τόσο πανομοιότυπη με τη ζωή.  

Οι διάλογοι που πολλές φορές καταλήγουν σε ομηρικούς καυγάδες μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών προκάλεσαν γέλια, αλλά και δειλές παρεμβάσεις στους προβληματισμούς του ενός πρωταγωνιστή.

Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι φέτος η πρόεδρος του Π.Ε.Σ.Κ. Ειρήνη Σαρηκώστα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία ποιοτικών παραστάσεων, στις οποίες μας έχει συνηθίσει απ’ όταν ανέλαβε τα ηνία του πολιτιστικού, συμπαρασύροντας και τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου σε ανώτερα σκαλοπάτια πολιτισμού για ένα απλό σύλλογο.

Ίσως φέτος η τόσο μεγάλη ποιοτική αναβάθμιση του πολιτιστικού σκηνικού της Καλλιτεχνούπολης, να ενεργοποιήσει ακόμα περισσότερους κατοίκους του οικισμού που θα θελήσουν να ενδυναμώσουν το σύλλογο. Ας μη ξεχνάμε ότι έχουμε να κάνουμε με καλλιτέχνες, εξ ου και το όνομα Καλλιτεχνούπολη.

Καλό καλοκαίρι.   

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα