14.9 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔΩΣΤΕ ΑΙΜΑ, ΔΩΣΤΕ ΖΩΗ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ

ΔΩΣΤΕ ΑΙΜΑ, ΔΩΣΤΕ ΖΩΗ ΣΤΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟ

Ο Δήμος Σαρωνικού σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς, όπου έχει δημιουργηθεί η Τράπεζα Αίματος του Δήμου,
πραγματοποιεί την 3η Εθελοντική Αιμοδοσία την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 09:00-13:00στο χώρο του Δημαρχείου στα Καλύβια.

Η θεσμοθέτηση της εθελοντικής αιμοδοσίας αποτελεί μια ακόμη σημαντική κοινωνική συνεισφορά αλληλεγγύης του Δήμου Σαρωνικού και είναι μεγάλη βοήθεια στους συνανθρώπους μας που το χρειάζονται. Είναι μια χειρονομία καλής θέλησης, φροντίδας και αγάπης προς τον συνάνθρωπό μας. Δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο, καθώς είναι δώρο ζωής γι’ αυτόν που το δέχεται. Το να είναι κανείς εθελοντής αιμοδότης είναι σημαντικό, γιατί η μονάδα αίματος που θα προσφέρει θα σώσει τη ζωή περισσότερων του ενός ασθενών. Ως μέλη της κοινωνίας, είναι ευθύνη μας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες ασφαλούς αίματος.

Ο υποψήφιος δότης μπορεί να είναι ηλικίας από 18 έως 60 ετών. Η εθελοντική αιμοδοσία είναι απόλυτα ασφαλής και ο δότης δεν διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο να νοσήσει από οποιαδήποτε μολυσματική ασθένεια. Το αίμα συλλέγεται χρησιμοποιώντας αποστειρωμένο εξοπλισμό. Ένας νέος ασκός με ενσωματωμένη αποστειρωμένη βελόνα μιας χρήσης χρησιμοποιείται για κάθε δότη και η βελόνα καταστρέφεται αμέσως μετά την αιμοδοσία. Για τη συλλογή του αίματος αρκούν περίπου 8 – 10 λεπτά. Στους εθελοντές αιμοδότες χορηγείται άδεια δύο ημερών, σύμφωνα με την εγκύκλιο Νο. 46/20.04.1994.

Μη διστάζετε και μην αφήνετε τον φόβο να σας κατευθύνει.

Η ηθική ικανοποίηση και η χαρά που παίρνεις, δίνοντας λίγο αίμα, είναι αμέτρητη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2299322300

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα