29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕΠΙΤΟΜΟΣ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

ΕΠΙΤΟΜΟΣ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥ

Το πόνημα ετών της καταγραφής ενός γενεαλογικού κώδικα παριανών οικογενειών που ξεκίνησε ο συγγραφέας κ. Φραγκίσκος Περράκης και κατ’ αρχάς αφορούσε οικογένειες της γενέτειράς του περιοχής των Λευκών Πάρου, με την πάροδο όμως της αναζήτησης στοιχείων επεκτάθηκε σ’ όλο το νησί, αφού οι οικογένειες των Λευκών επεκτείνονταν εξ αγχιστείας στα υπόλοιπα χωριά της Πάρου, γέννησε το βιβλίο «Επίτομος γενεαλογικός κώδικας της Πάρου», όπου πολλοί απόγονοι παριανών θα βρουν το γενεαλογικό τους δένδρο και πιθανά συγγενείς που δεν φαντάζονται ότι έχουν.  

Η παρουσίαση του βιβλίου αυτού που σίγουρα θα αποτελέσει σημείο αναφοράς των απανταχού Παριανών, θα γίνει απ’ το Πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΠΑριανών Συλλόγων (Ο.ΠΑ.Σ.) κ. Δημήτρης Βαξεβανίδη και το συγγραφέα κ. Φραγκίσκο Περράκη τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016, στις 18:30 στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθήνας (αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης», Ακαδημίας 50)

Θ α  μ ι λ ή σ ο υ ν :

— ο καθηγητής κ. Νίκος Α. Ραγκούσης πρ. πάρεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

— ο συγγραφέας γιατρός κ. Αντώνης Αρκάς πρ. πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Δήμου Πάρου

Συντονιστής θα είναι ο πρόεδρος της Ο.ΠΑ.Σ. κ. Δημήτρης Βαξεβανίδης

Τη παρουσίαση θα κλείσει ο συγγραφέας πτέραρχος κ. Φραγκίσκος Περράκης

Η Ο.ΠΑ.Σ. παρακαλεί, επειδή πρόκειται για ένα έργο που αφορά όλες τις οικογένειες της Πάρου και κάθε Παριανό, όπως ενημερώσετε φίλους και γνωστούς, ακόμα και όσους νομίζετε ότι ενδιαφέρει το αντικείμενο, που εκ παραδρομής ή έλλειψης διεύθυνσης δεν ενημερώθηκαν

Μετά τη παρουσίαση θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα