16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Σ’ ένα χριστουγεννιάτικα στολισμένο Πνευματικό Κέντρο το Σάββατο 22/11/2014 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την βία κατά των γυναικών που οργάνωσε ο Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ισότητας. Την επίβλεψη της εκδήλωσης είχε αναλάβει η  Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κα Μωραΐτη Ιωάννα με την συνεργασία του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Σπάτων κ. Πέτρου Κατσούλη. 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με ένα ζήτημα, δυστυχώς, «ταμπού» που αφορά στη βία κατά των γυναικών και η ενημέρωση για τις δομές συμβουλευτικής και υποστήριξης που υπάρχουν. Προσπαθήσαμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στην τεράστια προσπάθεια πρόληψης και καταπολέμησης του φαινομένου της βίας κατά των γυναικών, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπου η ανεργία και η οικονομική ανέχεια οξύνουν τα προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδος κ. Δημήτριος Μάρκου καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους και ευχαριστώντας θερμά τους ομιλητές, τόνισε την σοβαρότητα του φαινομένου της κακοποίησης και την αναγκαιότητα συνεχούς προσπάθειας από όλους τους φορείς για την αντιμετώπισή του.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Λάμπρου Παναγιώτης έδωσε συγχαρητήρια για την συνολική προσπάθεια και επεσήμανε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου στη στήριξη των γυναικών που αντιμετωπίζουν παντός είδους βία.

Ευχαριστούμε θερμά την Γενική Γραμματέα Ισότητας κα Βάσω Κόλλια, την κα Τηνιακού – Ειρηνοδίκη, την Ανθυπαστυνόμο Χατζησάββα, τον πατήρ Νικόλα, για τις αξιόλογες εισηγήσεις τους  και την κα Έφη Κουλοχέρη η οποία συντόνισε την συζήτηση.

Υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής είναι αυτή η εκδήλωση να είναι η αφετηρία μιας προσπάθειας να εξαλειφθούν φαινόμενα όπως η Βία, σε μια κοινωνία που καυχιέται για τον πολιτισμό της και την ανάπτυξη.

 

 

 

 

 

                     

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα