28 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΟ CINE ΡΑΦΗΝΑ

ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΟ CINE ΡΑΦΗΝΑ

Η αμερικανική κοινωνική έγχρωμη ταινία «Λογική κι ευαισθησία» του 1995 με διάρκεια 135΄, προβάλλεται απ’ το cine Ραφήνα (ΚΑΠΗ) την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στις 9 παρά τέταρτο το βράδυ. Η ταινία σε σκηνοθεσία Ανγκ Λι με τους: Έμα ΤόμσονΚέιτ ΓουίνσλετΆλαν ΡίκμανΧιου Γκραντ, πραγματεύεται τις περιπέτειες και τα ρομαντικά πάθη των αδελφών Ντάσγουντ στην Αγγλία του περασμένου αιώνα. Είναι διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος της Τέιν Όστιν.

Λίγα λόγια για το έργο:

Όταν ο σύζυγος της κυρίας Ντάσγουντ πεθαίνει αναπάντεχα, η περιουσία σύμφωνα με τον νόμο, πηγαίνει στον πρωτότοκο γιό του, από τον πρώτο του γάμο,  η σύζυγός του λοιπόν αναγκάζεται να αφήσει το σπίτι που την φιλοξενούσε τόσο καιρό μαζί με τις κόρες της και να μετακομίσουν σε ένα μικρό σπίτι στην εξοχή που τους παραχώρησε ένας φίλος.  Με ελάχιστα εισοδήματα στα χέρια τους θα πρέπει να βρουν την ευτυχία με οδηγό την λογική και την ευαισθησία.

Η ταινία πήρε όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου και υποψηφιότητα για 6 ακόμη αγαλματίδια: Καλύτερης Ταινίας, Α’ Γυνακείου Ρόλου (Εμα Τόμσον), Β’ Γυναικείου Ρόλου (Κέιτ Γουίνσλετ), Μουσικής Επένδυσης, Φωτογραφίας και Κοστουμιών.

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα