21.3 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠΝΟΗ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠ’ ΤΟΝ ΠΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΠΝΟΗ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΠ’ ΤΟΝ ΠΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Καλλιτεχνούπολης Ραφήνας (ΠΕΣΚ) με πρωτοπόρα την πρόεδρο Ειρήνη Σαρηκώστα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, με το καλλιτεχνικό φεστιβάλ που για πρώτη φορά θεσπίζει φέτος, φέρνει μια διαφορετική πνοή σε τοπικό επίπεδο, με παραστάσεις υψηλής αισθητικής καλλιτεχνικής αξίας. Ταυτόχρονα τα έσοδα των εκδηλώσεων θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, ακριβώς όπως έγινε πέρσι, με την οικονομική ενίσχυση του ειδικού σχολείου Ραφήνας, που βρίσκεται  στην αχανή έκταση του Νταού, όπου και το ΠΕΔΥ Κ.Υ. Ρ-Π.

Η κ. Σαρηκώστα διετέλεσε κατά το παρελθόν επί τρία χρόνια υπεύθυνη πολιτισμού στο δημοτικό οργανισμό, ΔΟΠΑΠ, του δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις απ’ τις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε.

Ως πρόεδρος του ΠΕΣΚ ανέδειξε το βυζαντινό εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού της Καλλιτεχνούπολης, ‘’φωτίζοντάς’’ το ως κοιτίδα τοπικού πολιτισμού, με πολλές εκδηλώσεις που παρουσιάζονται στο προαύλιο χώρο του, αλλά και θρησκευτικού με τις ακολουθίες του Επιταφίου τη Μ. Παρασκευή και της Ανάστασης το Μεγάλο Σάββατο.

Φέτος στο 1ο καλλιτεχνικό φεστιβάλ που διοργανώνει ο σύλλογος το μήνα Ιούνιο, φιλοξενούνται καλλιτέχνες διεθνούς αναγνώρισης, που θα εκπλήξουν ευχάριστα  και θα εντυπωσιάσουν τους λάτρεις των τεχνών, με το υψηλό καλλιτεχνικό τους επίπεδο.

Το φετινό φεστιβάλ ξεκινά την Πέμπτη 18 Ιουνίου, με ένα αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη, όπου θα πάρουν μέρος: η γυναικεία χορωδία του κεντρικού Λυκείου των Ελληνίδων υπό τη διεύθυνση του Κώστα Καραμάνου και την Ειρήνη Σαρηκώστα στο πιάνο, η παιδική παραδοσιακή χορωδία του κέντρου βιωματικής μουσικής ‘’Μαρίζα Κωχ’’ υπό τη διεύθυνση της Αθηνάς Χρήστου και τον Γιώργο Σαλβάνο στο πιάνο και έκτακτη συμμετοχή της Μαρίζας Κωχ σε τραγούδια Θεοδωράκη.

Ακολουθούν δύο εξίσου σημαντικές και αξιοπρόσεκτες εκδηλώσεις την Πέμπτη 25 με συναυλία κλασσικής μουσικής και την Παρασκευή 26 Ιουνίου με θεατρική παράσταση, με γενική είσοδο για όλες τις παραστάσεις τα 8 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο view club (πρώην Αρετούσα), ενώ υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό, που θα αποφασιστεί απ’ το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.  

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα