19.9 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ''Ο έμμετρος λόγος των ποιητών μας για την απελευθέρωση...

Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ”Ο έμμετρος λόγος των ποιητών μας για την απελευθέρωση του 1821”

Σε μια εκδήλωση σημασιολογικής υπενθύμισης για τον εορτασμό των 200 χρόνων ελεύθερης Ελλάδας, θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια των έργων ζωγραφικής των μαθητών του 1ου και 2ου δημοτικών σχολείων Νέου Ψυχικού, από το δήμαρχο Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη, την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, στις 19.00.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού, 25ης Μαρτίου 1, Νέο Ψυχικό, όπου τοπικοί φορείς από την εκπαιδευτική κοινότητα, εκπρόσωποι της πολιτικής και του πολιτισμού του δήμου Φιλοθέης Ψυχικού θα βρεθούν στο 2ο δημοτικό σχολείο, να βραβεύσουν τα έργα των παιδιών. Στην εκδήλωση θα γίνουν απαγγελίες ποιημάτων από τους μαθητές, με μουσικό πρόγραμμα μικρής διάρκειας που θα πλαισιωθεί από τη μαέστρο Βασιλική Τσιμπούκη

Λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι οι περισσότεροι δρόμοι που διασχίζουν το Νέο Ψυχικό, αναφέρονται στους αγωνιστές της επανάστασης, αλλά και σε πλήθος ποιητών που ύμνησαν τις μάχες και τον αγώνα για την ελευθερία, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης των δύο σχολείων, ζωγράφισαν για τα ιδανικά της ελευθερίας υπό την καθοδήγηση των δασκάλων εικαστικών τους.

Η εικαστική δράση που διοργανώθηκε από την Κοινότητα Νέου Ψυχικού, δραστηριοποίησε του δημότες του προαστίου και μέσω των παιδιών συνέβαλε στη συνεργασία των εκπαιδευτικών, γονέων και φορέων της τοπικής κοινωνίας, για τον εορτασμό με έναν μοναδικό τρόπο, μιας χρονιάς σταθμό στην ιστορία των γενεών, όπου με μοχλό τη δημιουργία, ενέπνευσε τους νέους και θα μείνει ως παρακαταθήκη διαχρονικά, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να χαίρονται οι νεότεροι. 

Πρόσκληση για την εκδήλωση βράβευσης των μαθητών των δημοτικών σχολείων Νέου Ψυχικού.

Εικαστική Δράση:

”…Ο έμμετρος λόγος των ποιητών μας

για την απελευθέρωση του 1821…”

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση της βράβευσης των μαθητών του 1ου και 2ου δημοτικών σχολείων Νέου Ψυχικού για τα αποκαλυπτήρια των έργων τους, για τον εορτασμό του έτους από την παλιγγενεσία.

Τα αποκαλυπτήρια των έργων των μαθητών θα κάνει ο δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού Δημήτρης Γαλάνης και στην εκδήλωση θα παρευρεθούν πολιτικοί και πολιτιστικοί φορείς του δήμου Φιλοθέης Ψυχικού.

Η παρουσία σας για την κάλυψη του γεγονότος,

θα είναι μεγάλη τιμή για εμάς.

Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Ανδρονίκη Παντιώρα

North Pages

 

 

 

 

 

 

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα