27.6 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΑρχικήΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΠαρουσίαση βιβλίου «ενέδρα στο δήμαρχο, Κερατέα - Λαύριο 1865» τoυ Γιώργου Π....

Παρουσίαση βιβλίου «ενέδρα στο δήμαρχο, Κερατέα – Λαύριο 1865» τoυ Γιώργου Π. Ιατρού

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας σας προσκαλεί την Κυριακή 29 Μαΐου 2022,  ώρα 19:30 στην πλατεία Αγ. Χαραλάμπους Κερατέας, για την παρουσίαση του νέου  βιβλίου του Γιώργου Π. Ιατρού «Ενέδρα στο Δήμαρχο,  Κερατέα – Λαύριο 1865», εκδόσεις ΑΩ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι: Σπύρος Κουλοχέρης (δικηγόρος), Στέλιος Λογοθέτης (χημικός μηχανικός ΕΜΠ – πρώην δήμαρχος Πειραιά και Νίκαιας), Κώστας Πρίφτης (ιατρός – καθηγητής ΕΚΠΑ) και Γιάννης Ράγκος (δημοσιογράφος – συγγραφέας). Χαιρετισμό θα απευθύνει το ιδρυτικό μέλος του συλλόγου Κώστας Πάλλης.

Η «Ενέδρα στο Δήμαρχο» είναι ένα ιστορικό αφήγημα που διαδραματίζεται τρεις δεκαετίες και πλέον μετά την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους στη νότια Αττική στην Κερατέα, έδρα του Δήμου τότε, και το Λαύριο μια πόλη που ιδρύεται από την Γαλλική Εταιρεία του Σερπιέρι, αντίγραφο των Cities-Companies του 19ου αιώνα. Αναδεικνύει ένα τοπικό θρύλο – ιστορία: ο δήμαρχος Λουκάς Π. Αθανασίου χτυπήθηκε άγρια από αγνώστους στη γέφυρα Αδάμη, στην Πλάκα, μεταξύ Λαυρίου και Κερατέας, με τσουράπια (κάλτσες γεμάτες άμμο). Η φοράδα του γύρισε μόνη στο σπίτι του στην Κερατέα, οι οικείοι του τον μετέφεραν στην Αθήνα, όπου ο δήμαρχος έφυγε από την ζωή λίγες μέρες αργότερα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Σετικά άρθρα
Creative People

Τελευταία Νέα